Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wilgotność w domu przy rekuperatorze - prosze o FAKTY !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie Redlum, jak to masz z tym kondensatem, przecież z racji budowy i sprawności z Nikola i Bartosza leje się ciurczkiem :-)

Może gdzieś z tyłu masz wylot? Gdzieś być musi.

mam wyprowadzoną na strych rurkę do kanalizacji - ale instalator powiedział że NIKOL 320 nie ma odprowadzenia skroplin i mi go zakleił

jutro zadzwonię do nikola i zapytam się co i jak

o ja pierd..e, jeśli nie ma odprowadzenia skroplin to co ten kolo zakleił?

zakleił rurkę do kanalizacji wyprowadzoną na strych - bo śmierdziało :(

nie dzwoniłem do nikola - bo w dzień wypadło mi z głowy - za to wczoraj wieczorem obejrzałem cały rekuperator na około oraz w środku - i nic - nie ma żadnego wyprowadzenia oraz brak wilgoci w środku. Filtry trochę zapchane i trzeba wymienić - ale to już inny temat :)

Ktoś z was ma NIKOL-a 320 ? Mógłby zrobić fotkę jak te wyprowadzenie skroplin wygląda?

Teraz to jeszcze możesz mieć sucho, ale przy -5 czy lepiej -10 powinno się lać. U mnie z mniej sprawnym wymiennikiem (wywiew mniej się schładza, czyli automatycznie mniej wody się wykrapla), w tym roku już dość konkretnie kapało.

Chyba że masz 20% wilgoci w chacie, to wtedy wypływ skroplin rzeczywiście niepotrzebny :-)

.......

Ktoś z was ma NIKOL-a 320 ? Mógłby zrobić fotkę jak te wyprowadzenie skroplin wygląda?

nikola nie mam (jeszcze?) ale jeśli chcesz to mogę ci puścić na maila pdf-a ze specyfikacją techniczną - instrukcja, tam jest nie najlepsza co prawda ale fotka wyprowadzeń odpływu i sposób montażu syfonu

zakleił rurkę do kanalizacji wyprowadzoną na strych - bo śmierdziało :(

nie dzwoniłem do nikola - bo w dzień wypadło mi z głowy - za to wczoraj wieczorem obejrzałem cały rekuperator na około oraz w środku - i nic - nie ma żadnego wyprowadzenia oraz brak wilgoci w środku. Filtry trochę zapchane i trzeba wymienić - ale to już inny temat :)

Podaj email na priv, postaram się przesłać