pdo.bud 01.11.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam, na ścianach mam tynki cementowo-wapienne. Nie zamierzam na nie kłaść gładzi, bo mi się takie ściany nie podobają. Jak wykonać skosy i sufit na poddaszu użytkowym, żeby miały taką samą fakturę jak ściany? Czytałem na forum siatce Stucanet, jednak ze względu na cenę i bark fachowców raczej się na to nie zdecyduję. Czy są jakieś inne rozwiązania? Tynku cementowo wapiennego na płytę gips karton chyba nie da się położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 01.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Jakimś wyjściem będzie pomalowanie skosów farbą z piaskiem. Nie pamiętam firmy która takową robi, z 5 lat temu taką malowałem. Z nosem na ścianie różnica zawsze będzie, z daleka już nie tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 są też grunty "ziarniste" np. cekol coś takiego ma, nie pamiętam symbolu, chyba tez grunty elewacyjne mają jakiś kwarc, po tym normalna farba po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts