kolektor1 27.02.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 no ale kiedy nasze bóbki z nierządu się obudzą ? Nie licz na to nie obudzą się do momentu kiedy nie poczują, że im dziekujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.02.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Nie licz na to nie obudzą się do momentu kiedy nie poczują, że im dziekujemy.Myślisz o majdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 27.02.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Myślisz o majdanie ? Raczej chodzi o najbliższe wybory. Może się okazać, że PO wprowadzi OZE przed wyborami, żeby zyskać elektorat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 27.02.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Dlatego teraz nie wydaję kasy bo może się okazać, że będzie zwrot do 100% kosztów jak w projekcie ustawy. A za wcześniejsze zakupy nikt nic nie zwróci. Marzenia Ale ciebie nic/nikt nie naciska, więc spokojnie możesz obserwować rozwój wydarzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 27.02.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 To jest treść projektu który niby lada miesiąc ma być uchwalony bo to już niby wersja ostateczna. Warto więc poczekać, pozyjemy, zobaczymy. "Zdaniem nowej prezes ZP FEO, doprecyzowania wymaga kwestia rozliczenia właściciela mikroinstalacji za dystrybucję energii. - Obawiam się, że gdyby przepisy pozostały w obecnym kształcie, to właściciel mikroinstalacji wprowadzając energię do sieci w porze dnia innej niż jej pobierania, może zostać obciążony opłatami dystrybucyjnymi." - info z 26.02.2014 z portalu gramwzielone.pl Do doopy takie bilansowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 27.02.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 "Zdaniem nowej prezes ZP FEO, doprecyzowania wymaga kwestia rozliczenia właściciela mikroinstalacji za dystrybucję energii. - Obawiam się, że gdyby przepisy pozostały w obecnym kształcie, to właściciel mikroinstalacji wprowadzając energię do sieci w porze dnia innej niż jej pobierania, może zostać obciążony opłatami dystrybucyjnymi." - info z 26.02.2014 z portalu gramwzielone.pl Do doopy takie bilansowanie ... Dla mnie to bez sensu.... przecież odbiorca końcowy płaci opłaty dystrybucyjne.... Brałem udział w kilku studiach opłacalności dla małych turbin parowych i nigdy nikt nie wliczał do kosztów opłat dystrybucyjnych więc nie wiem cze mu przy ogniwach ma być inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 27.02.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Dla mnie to bez sensu.... przecież odbiorca końcowy płaci opłaty dystrybucyjne.... Brałem udział w kilku studiach opłacalności dla małych turbin parowych i nigdy nikt nie wliczał do kosztów opłat dystrybucyjnych więc nie wiem cze mu przy ogniwach ma być inaczej bo taką możliwość daje nie dopracowana ustawa. Energetyka to wykorzysta na swoją stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.02.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Może kogoś zainteresuje, bo reklamują się intensywnie od paru tygodni.http://www.slonecznyeuropejczyk.plpewnie bym skorzystał, ale nie mam wolnych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.02.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Może kogoś zainteresuje, bo reklamują się intensywnie od paru tygodni. http://www.slonecznyeuropejczyk.pl pewnie bym skorzystał, ale nie mam wolnych środków. Zanim ktokolwiek skorzysta to proponuję poczytać szczegóły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.02.2014 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Może kogoś zainteresuje, bo reklamują się intensywnie od paru tygodni. http://www.slonecznyeuropejczyk.pl pewnie bym skorzystał, ale nie mam wolnych środków. instalacja do 8kWp za cirka minimum 45000 pln i zgoda na 20-letnie operowanie danymi osobowymi Ja bym podziękował A i jeszcze panele europejskie o mocy 100Wp na 1m2 - no bomba po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.03.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 (edytowane) instalacja do 8kWp za cirka minimum 45000 pln i zgoda na 20-letnie operowanie danymi osobowymi Ja bym podziękował A i jeszcze panele europejskie o mocy 100Wp na 1m2 - no bomba po prostu To nie wszystko: "Osoby zarejestrowane i uczestniczące w badaniach po okresie 1 roku jeśli wyraża chęć będą mogły wydzierżawić kompletny system na okres kolejnych 4 lat ponosząc jedynie stałą opłatę dzierżawy w wysokości 150Euro/miesiąc" albo to: "Podpisanie protokołu przekazania system fotowoltaiki i magazynu energii przez właściciela domu oraz zabezpieczenie ich wartości wpisem na hipotece na kwotę 30 000 Euro na rzecz operatora badań po zainstalowaniu systemu i uruchomieniu. Koszty opłat sądowych za wpis na hipotece po stronie uczestnika badań." Edytowane 1 Marca 2014 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 02.03.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Chyba nie 45000PLN, tylko 3010EUR.Jednak ten wpis na hipotece i czynsz dzierżawny mnie odrzuciły. Nie zużyję prądu za ponad 600PLN na miesiąc żeby się to opłaciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.03.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 policz dobrze, bo takie rzeczy to tylko w Erze same 4 lata po 150eurosów/m-c to 7200 a dodaj te 700parę na wykup i to co na początku to ci samo wyjdzie - normalnie jak w leasingu słabo czytasz to i słabo liczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 02.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 policz dobrze, bo takie rzeczy to tylko w Erze same 4 lata po 150eurosów/m-c to 7200 a dodaj te 700parę na wykup i to co na początku to ci samo wyjdzie - normalnie jak w leasingu Spodziewałeś się, że ktoś da ci prezent? słabo czytasz to i słabo liczysz Wycieczki osobiste chyba nie na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.03.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Spodziewałeś się, że ktoś da ci prezent? Wycieczki osobiste chyba nie na miejscu... odpowiedziałem tylko na twoje niezwykłe wyliczenia typu: Chyba nie 45000PLN, tylko 3010EUR. Jednak ten wpis na hipotece i czynsz dzierżawny mnie odrzuciły. Nie zużyję prądu za ponad 600PLN na miesiąc żeby się to opłaciło. żadnych wycieczek osobistych, nie było takiej intencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.03.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 nfośigw mięknie. Zwiększyli kwotę dofinsnsowania do 40%:http://www.nfosigw.gov.pl/o-nfosigw/aktualnosci/art,497,rada-nadzorcza-nfosigw-przyjela-warunki-programu-prosument.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.03.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 nfośigw mięknie. Zwiększyli kwotę dofinsnsowania do 40%: http://www.nfosigw.gov.pl/o-nfosigw/aktualnosci/art,497,rada-nadzorcza-nfosigw-przyjela-warunki-programu-prosument.html No to szwagrowi może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.03.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 No to szwagrowi może się udać. Teraz trzeba poszukać firmy, która położy panele na dachu wraz z jego obróbką izolacją a i może konstrukcją Przecież to też część instalacji fotowoltaicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.03.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Teraz trzeba poszukać firmy, która położy panele na dachu wraz z jego obróbką izolacją a i może konstrukcją Przecież to też część instalacji fotowoltaicznej Mam kolegę,który się tym zajmuje. Dowiedziałem się natomiast (nie wiem ile w tym prawdy) że żeby otrzymać dofinansowanie trzeba systemy łączyć. np. PC+PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 U siebie mówisz? Dogadasz się z f-mą aby tylko wystawili fa;) Ciii... A tego nie chcesz: - pożyczka/kredyt preferencyjny wraz z dotacją łącznie do 100% kosztów kwalifikowanych instalacji, To jest powiązane. Musisz wziąć kredyt na 100% inwestycji, z którego 40% będzie dotowane, czyli bierzesz 100tys. Płacisz firmie 100tys. a spłacasz kredyt na 60tys. Czyli PV i najtańszy aristonek 80l. Jak dla mnie - rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts