Kreation 01.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam, zakupiłem ostatnio siekierę Fliskars X10. Jednak mam sporo drewna które niestety ma gwoździe. A właściwie w każdym kawałku (są to stare okna, drzwi futryny) znajduje się około 2-3 gwoździ. Próbowałem ich unikać jednak musiałem uderzyć w kilka, ponieważ ostrze ma teraz pewne ubytki (wiecie jak wygląda siekiera po uderzeniu gwoździa). Co mogę zrobić żeby nie było tego widać (ojciec mnie zabije). Czy da się ją oddać na gwarancję? (kupiłem ją w castoramie) Jak na przyszłość unikać gwoździ? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the one 01.11.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 musisz kupic wykrywacz metalu i wyciagac gwozdz za gwozdziem... a na powaznie, gwarancja nawet na siekiere nie uwzglednia uszkodzenia z winy uzytkownika z ostrzeniem tez bedzie problem najlepiej uzywaj starej,zwyklej siekiery do takiej roboty szkoda takiej fajniej siekiery.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kreation 01.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 No niestety już za późno, więc co teraz można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Siekierą w gwoździe Trzeba je najpierw usunąć - łapka, obcęgi, młotek. A jak się nie da wyjąć to rąbać trzeba obok gwoździ. Tylko po spaleniu drewna trzeba pamiętać by te gwoździe powyciągać z popielnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 No niestety już za późno, więc co teraz można zrobić? Może ojciec nie zabije... a nauka kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.11.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Kreation! Nie mów ,że wczoraj to było Twoje święto !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 03.11.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 najlepiej oczyścić drewno z metalu i później rąbać, a najlepiej pociąć na pile tarczowej, jak się ma.Moim zdaniem ciężko i nie wygodnie jest rąbać siekierą te okna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 A jak pięknie palą się takie lakierowane szczapy. Sąsiedzi siedzą na tarasach rozkoszując się wonią wychodzącą z tego komina. I błogosławią kolejnego palącego byle gównem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.11.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 mam takich sąsiadów kiedyś kłęby dymu były czarne, jak nie przymierzając w krematorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.11.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cisną mi się na usta zbyt mocne słowa w ocenie rąbania siekierą drewna z gwoździami. Ile Ty masz lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 04.11.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cisną mi się na usta zbyt mocne słowa w ocenie rąbania siekierą drewna z gwoździami. Ile Ty masz lat? eeeee tam ja tam nawet świniaka porąbałem na tusze wyszczerbionym fiskersem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 04.11.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cisną mi się na usta zbyt mocne słowa w ocenie rąbania siekierą drewna z gwoździami. Ile Ty masz lat? jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Nie ma co się dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 eeeee tam ja tam nawet świniaka porąbałem na tusze wyszczerbionym fiskersem Kto to widział świnie gwoździami karmić !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaneq 06.11.2011 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Praktyczna porada : pokaz z duma ojcu siekiere i powiedz , ze sprawdziles reklame - Fiskars z latwoscia przecina gwozdziki , jak chce to niech sam sprawdzi. A ubytki na ostrzu nie pomniejszaja jego skutecznosci .Nawet jesli ojciec ciebie zabije to i tak polegniesz ze swoja racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 06.11.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Kto to widział świnie gwoździami karmić !? ja go nie karmiłem tylko on sam zeżarł , bydle jedne , świnia cholerna, tak mnie tym wkur.........ił że ręka mi się z fiskersem omsknęła , i ze świniaka zrobiła się rąbanka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.11.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 No niestety już za późno, My tu się świetnie bawimy , a Kreation pewnie już ducha wyzionął ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 06.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 kurczę , mam nadzieję że ojcu Kreationa nie omskła się ręka z fiskersem i nie zrobił z niego tego co ja zrobiłem ze świnką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.11.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ok, poważnie to poszedłby do sklepu i zapytał o możliwość naostrzenia. Sam bym nie probowal - bo to nie jest siekierka za 30zl by ją szlifowac kątówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.11.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 To teraz żeby nie było tak śmiesznie podrażnię Was innym tematem:co wg Was ma stać się ze starymi ramami okien? Na standardowym wysypisku miejskim legalnie nie przyjmują (ani ram, ani szkła). Zakopać? składować? Ok, mi też nie pachnie spalona farba. Ok, problem tego, kto wstawia nowe okna. A czy Wy martwiliscie sie, gdzie wylądują okna z Waszego starego mieszkania? Chciliście płacić za ich fachową utylizację (załóżmy że jest taka możliwość)?Myślę, że jesteśmy w tej dziedzinie lekko zakłamani: kupić najtaniej, o odpady niech się inni martwią, a jak cuchnie z komina to dzwonię do strazy miejskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.11.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 ... a jak cuchnie z komina to dzwonię do strazy miejskiej... Masz rację. Pomóc nie pomogą ale człowiek sobie ulży i jest mu lepiej. A czyste powietrze to władze na każdym szczeblu mają w du..ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts