Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Planuję w mieszkaniu zrobić podłogę z jasnych płytek (bez ogrzewania podłogowego, ale do pokoi nadal myślę nad panelami). Podzielcie się opiniami odnośnie użytkowania takich powierzchni.

Marzy mi się podłoga w płytkach "Baldocer Colors White", ale przeraża mnie wizja białej fugi, która pewnie długo nie będzie biała. Z drugiej strony nie do końca mogę sobie wyobrazić szarą fugę do białych płytek, a tak pewnie byłoby o wiele praktyczniej. Z tego co czytałem, to te płytki są dość popularne, więc może znajdzie się ktoś kto korzysta z nich na co dzień, przy okazji chętnie dowiem się jak sprawują się w łazience (na podłodze i ścianach).

Być może ktoś pochwali się swoimi płytkami (najlepiej białe lub szare) które użytkuje z powodzeniem i jest z nich zadowolony.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

https://forum.murator.pl/topic/162312-jasna-pod%C5%82oga-z-p%C5%82ytek-jak-wygl%C4%85da-w-praktyce/

Mam prawie białe płytki i to już z 10 lat i do nich białą fugę i nic takiego się z nimi nie dzieje (oczywiście od czasu do czasu myje je szczoteczką). Osobiście polecam jasne płytki :)

białe fugi to samobójstwo wg. mnie

Miałam w łazience, wytrzymałam rok i zmieniłam fugi na ...szare ;) One po cotygodniowym obowiązkowym szorowaniu szczoteczką i tak przybierały kolor żółtawobrudnoszarawy, fuj. Zdecydowania odradzam.

Edytowane przez Kociara