Ania i Bartek 02.11.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Poszukuję czajnika na płytę indukcyjną. Szukam i szukam i nie mogę się na żaden zdecydować. Poradźcie proszę choćby producenta, ale niekoniecznie z najwyższej półki. Chcę na ten czajnik wydać powiedzmy do 100zł (max. 2,5l). Jeśli jest już na ten temat wątek - z góry przepraszam i proszę o przekierowanie Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 02.11.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Wejdź na pierwszą lepszą wyszukiwarkę cenową (ceneo, skąpiec, nokaut) lub do jakiegoś większego sklepu internetowego (electro.pl, torres.pl, elektromarket.pl, neo24.pl) wpisz w wyszukiwarce czajnik i między innymi znajdziesz odpowiedni na indukcję np. link. Pytanie tylko, czy przemyślałaś temat? Czajnik elektryczny nie będzie wygodniejszy, a może nawet bezpieczniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 02.11.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Dziękuję Ci bardzo.Do indukcji jestem przyzwyczajona, chyba też zużywa mniej prądu, niż czajnik elektryczny. Po prostu poprzedni czajnik zniszczyłam (zostawiłam włączony i wyszłam do ogrodu, woda się wygotowała, dno odkształciło, płyta wyłączyła sama). Poza tym szukam niedużego czajnika, na co dzień gotuję wodę na 2 herbaty/kawy.Sprawdzę link i strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtsvectra 02.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Poszukuję czajnika na płytę indukcyjną. Szukam i szukam i nie mogę się na żaden zdecydować. Poradźcie proszę choćby producenta, ale niekoniecznie z najwyższej półki. Chcę na ten czajnik wydać powiedzmy do 100zł (max. 2,5l). Jeśli jest już na ten temat wątek - z góry przepraszam i proszę o przekierowanie Dziękuję Zdecydować musicie Wy, ja kupił bym jakiś tańszy, może inaczej, ja bym nie kupił ponieważ oszczędność raczej niewielka w stosunku do czajnika elektrycznego, a taki na płye indukcyjna ma jedna dużą wadę-nie wył się automatycznie po zagotowaniu, więc trzeba pilnować lub czekać na gwizdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 03.11.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 http://www.emalia.pl/product/show/364115/naczynie-kuchenne-czajnik-emaliowany-2l-sr-20-cm-emalia-olkusz-czajniki-emaliowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 03.11.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 ja mogę polecić tą hurtownię...http://sklepgalicja.pl/kuchnia-czajniki-c-1_13.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 03.11.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) trochę z innej beczki ale w takich warunkach brzegowych polecam kawiarkę, bo grzeje ona wodę przepływowo, i dokładnie tyle ile potrzebujemy, czyli jak robisz sobie 2 herbaty to nie grzejesz całego czajnika 1,5l wody a tylko 2 kubki [ATTACH=CONFIG]82797[/ATTACH] A kto każe nalewać 1,5l wody? Można nalać 0,75 i na dwa kubki akurat Ja mam indukcję i na niej czajnik, całkiem zwyczajny, chyba z Floriny. Wolę taki czajnik od elektrycznego, bo mam mało miejsca na blacie. A czajnik ma gwizdek na stałe, nie da się zapomnieć o założeniu go edit: Właśnie sobie uświadomiłam, że to nasz drugi czajnik, bo w pierwszym po kilku miesiącach odpadła rączka. Tego modelu więc nie polecam: http://www.1002.pl/czajnik-florina-25l-a1254-nowosc-indukcja-p4241.html Edytowane 3 Listopada 2011 przez andulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 04.11.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 nie prawda, kwestia przyzwyczajenia - można nalać i na 1 kubek herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 04.11.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja kupiłam taki na allegro i czekam na przesyłkę. Jest na wszystkie rodzaje kuchenek, również na indukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xawery39 07.11.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 he he kolega kupił sobie garczki pod indukcje z naklejkami nawet takimi i mu nie grzeje kuchenka tego , a jakieś stare ma i hulaja ? czym to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apsik77 08.11.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Wejdź na pierwszą lepszą wyszukiwarkę cenową (ceneo, skąpiec, nokaut) lub do jakiegoś większego sklepu internetowego (electro.pl, torres.pl, elektromarket.pl, neo24.pl) wpisz w wyszukiwarce czajnik i między innymi znajdziesz odpowiedni na indukcję np. link. Pytanie tylko, czy przemyślałaś temat? Czajnik elektryczny nie będzie wygodniejszy, a może nawet bezpieczniejszy? Ja mam dokładnie taki czajnik, kupiłam go w tesco. Używamy go juz prawie rok i jestem bardzo zadowolona, woda zagotowuje się ekspresowo , na pewno nie wolniej niz w elektrycznym a gwiżdże tak donośnie ,że nie sposób zapomnieć go wyłączyć. Jest bardzo wygodny , estetyczny i bezpieczny. Do tego nie muszę się martwić ze mi się grzałka przepali albo zacznie przeciekać co nie raz miało miejsce przy czajnikach elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 11.11.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Kupiłem w oszołomie za 16zł i jest mały( to było ważne), ładny i ma na stale mocowany gwizdek( podnoszony). I pomysleć, że jeszcze niedawno byłem skłonny wydac nawet 80zł na coś niemieckobrzmiącego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 12.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Do indukcji jestem przyzwyczajona, chyba też zużywa mniej prądu, niż czajnik elektryczny. Czajnik elektryczny zużyje mniej energii do zagotowania tej samej porcji wody w stosunku do czajnika na kuchence indukcyjnej. Powodem różnicy są znacznie większe straty ciepła z metalowej obudowy w stosunku do tej z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.11.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Obok mojej indukcji stoi metalowy czajnik elektryczny. Czemu metalowy? Ponieważ wszystkie dotychczasowe posiadane plastiki prędzej czy później, niezależnie od ceny i marki, traciły swoje walory, a czasem wręcz rozpadały się ze starości. Myślę, że straty na metalowym elektrycznym jak i na metalowym tradycyjnym będą takie same. Przewaga elektrycznego jest taka, że mając widoczną podziałkę możemy nalać tyle wody ile potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtsvectra 16.11.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Czajnik elektryczny zużyje mniej energii do zagotowania tej samej porcji wody w stosunku do czajnika na kuchence indukcyjnej. Powodem różnicy są znacznie większe straty ciepła z metalowej obudowy w stosunku do tej z tworzywa. moim zdaniem jest właśnie odwrotnie, ale różnice powinne byc raczej minimalne. Zrobie test i sprawdzę na przykładzie czajnika HD4686 i płyty AKM990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts