Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zawiasy meble

Recommended Posts

witam ostatnio wymienialem meble w kuchni i koles ktory mi je robil namowil mnie na zawiasy ze spowalniaczami za ktore musialem doplacic ok 550 zl ,moje pytanie brzmi czy prawidlowo jest ze osoba wykonujaca dala tylko jeden zawias ze spowalniaczem a 2 zwykly czy tak moze byc bo drzwiczki sa ogolnie duze i ten jeden zawias wydaje mi sie ze nie wyrabia

ogólnie to moje pytanie brzmi czy j prawidłowo jest że na dość szerokich 50cm drzwiczkach jeden zawias ze spowalniaczem wystarczy bo drzwiczki zamykają się tak jak by były normalne zawisy .w moim przypadku jest jeden zawias ze spowalniaczen a drogi zwykły i czy to tak powinno być czy ktoś kto ma takie zamiasy moze napisać czy ma 2 czy 1 zawias ze spowalniaczen .bo pamiętam że jak wykonawca mebli pokazywał przykładowe meble z tym cichym domykiem to się elegancko zamykalo a u mnie to praktycznie nie ma różnicy

gtv to proste zawiasy. Jeżeli dobrze Ci domyka bez tłuczenia to jest w porządku. Jeżeli nie to dołóż drugi taki. Z tymi nie miałem do czynienia, bo zwykle zakładam blumy z domykaczem( ale to inny pułap cenowy). Zwykłe gtv daje się do tańszych mebelków, ale nie spotkałem się z tym aby coś złego działo się z nimi.

aha , dzis odwiedzil mnie wykonawca mebli( rozsypalo sie zasloniecie stopek mebli po kontakcie z mopem :) i zwrocilem mu uwage na te zawiasy a on odpowiedzial krotko ze on tak robi i tyle i ze 9 zl za zawias w hurtowni placi i zaczal wyjezdzac ze szuflata duzo kosztuje, a co ma jedno wspolnego z drugim :)