Kuna 02.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Przymierzam się do wykończenia łazienki i chyba się sam wykończę . Szanowni forumowicze podpowiedzcie jakieś ciekawe waszym zdaniem rozwiązania . Łazienka znajduje się na poddaszu ma 12 m kw. (prostokąt z jedną ścianą w skosie ) . Okno łazienki znajduje się od strony północnej w ścianie szczytowej budynku i ma wymiar 148 x 114 . Jest koloru białego . Lubię pomieszczenia klasyczne i rustykalne . Drzwi to naturalny rysunek drewna sosnowego . Sanitariaty już wybrałem . Będą to stelaże firmy Grohe . Miski , umywalka ,firmy Koło - Style 7 , kolor biały . Wanna Kaldewei prostokątna . O ile nie mam kłopotów z rozmieszczeniem urządzeń sanitarnych o tyle nie mam pomysłu na kolor i rozmieszczenie kafelek . Jednym z problemów jaki mnie nurtuje to czy obłożyć kafelkami skośny sufit/ścianę powyżej ściany kolankowej . Napiszcie jak to było u was z wyborem kafelek i aranżacji . Czy była to ,,miłość od pierwszego wejrzenia" czy świadomy wybór . A może decyzja lub sugestia architekta wnętrz ? Kurcze chyba się starzeję . Cały dom postawiłem a nie mam pomysłu na ostatnie pomieszczenie do wykończenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.11.2011 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 skosów bym nie kaflowała. widziałam to tylko w 1 wnętrzu i pomyślałam "a fe"może wrzucisz jakiś choćby prosty szkic z rozkładem sanitariarów? wszystkim bedzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 03.11.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Skos absolunie nie w płytkach, "przygniecie" pomieszczenie. U mnie płytki to była "miłość od pierwszego wejrzenia". W przypadku jednej łazienki jestem tej miłości wierna, ale drugą łazienke miałam ochotę zmienić juz po kilku miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 u mnie to samo. jedna łazienka była projektowana pod płytki, w drugiej - brak pomysłu doprowadził do wymyślenia łazienki nieco na siłę. nie nienawidże ich, ale gdybym mogła decydować jeszcze raz, to byłaby inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.11.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 podobnie jak dziewczyny wyżej piszą - skosu nie kafelkuj, u mnie na skosie a w zasadzie na ściance kolankowej jest tylko cokół -Płytki mam - jakie bardzo chciałam z majoliki tubadzińskiej - tak na retro-etnicznie położone dość nisko czyli ogólnie jest dużo ściany a pierwsza łazienka - dolna..... przy najbliższym dostatku kasy (tiaaa) zmieniłabym kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts