sto 03.11.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witam.Przymierzam sie do zrobienia kuchni na wymiar , firm robiących meble jest dużo jak wybrać firmę żeby nie wtopić ,wielu moich znajomych robiło już kuchnie u tzw. stolarzy ale i zamawiali w studiach kuchennych i wszędzie występowały problemyu stolarzy terminy zawalali ,akcesoria tańsze niż było w umowie trafiały się wady ukryte np. wewnątrz szafki zle otwory powiercone .Natomiast którzy zamawiali w studiach kuchennych też nie byli zadowoleni ponieważ płatność z góry a montaż osobno i tak przywiezli meble wstawili do mieszkania a montaż za półtora tyg. monażyści to raczej miejscowi stolarz pracujący na zlecenie co tego że meble renomowanego producenta jak bylejaki montaż , półki docinane na kolanie piłą tarczową , reklamacja otartego frontu trwała 6 tyg. Jak to określił mój znajomy w studiu kuchennym cenią klienta jak swoje meble dopóki nie podpisze umowy i wpłaci zaliczkę .A jak wy sobie poradziliście z wyborem firmy i z ręką na sercu możecie ją polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 03.11.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Też jestem z Wwy.. Nie mam absolutnie zaufania do jakichkolwiek miejscowych "stolarzy", którzy tak naprawdę nie są stolarzami ,bo nic nie robią sami w swoich stolarniach, tylko zamawiają wszystko w hurtowniach za połowę podanej w umowie z klientem ceny, a szczególnie twoje wymarzone fronty w firmach krzakach, które produkują tandentne fronty rozwalające się po pół roku. Także ostatnio studia kuchenne mają coraz więcej wpadek, gdyż ze względu na coraz większą konkurencję oszczędzają np.na własnej ekipie montażowej, biorą jakiś bubków z zewnątrz i zaczynają się problemy. Zależy na co Cię stać.. Sie Matic - moja znajoma super zadowolona, prawie ją nosili na rękach.... WFM - daleka kuzynka męża też zadowolona, ambitna firma produkująca w sumie już na rynek europejski, IKEA - u mnie cała rodzina moja i męża w IKEI siedzi - 4 kuchnie i wszyscy zadwoleni, były jakieś drobne problemy, ale jak na tę cenę szybko zostały rozwiązane. Ja będę zamawiała kuchnie w IKEA, bo znam już ją jak "zły szeląg" i wiem czego mogę się po nich spodziewać. Nie są idealni, bo np. mają montażystów z zewnątrz i możesz napatoczyć się na złą ekipę, ale przynajmniej kuchnie IKEA nie są takie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts