eniu 03.11.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Zibik ! choćbyś się za obojnaka przebrał pitolisz na tych samych skrzypeczkach! W sumie to szkoda ,że coś nie do końca z Twoją kapucyną , bo przebłysków inteligencji nie brak... Edytowane 3 Listopada 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.11.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Uhu ... zaczyna się "elka51" - albo dzielimy się wiedzą tu na FM ( nie pisz mi o pieniądzach ), albo nie piszemy. Wybierz sobie odpowiednią dla Ciebie opcję. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.11.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Zbysiu! Słonko!! Odrodziłeś się po zbanowaniu !! Niczym feniks z popiołów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 12.11.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Tak. Kosztował 1500zł. Kierownikowi płacę 1500zł za całą budowę. Budynek jest budowany według projektu, aczkolwiek są drobne zmiany typu przesunięcie słupa o kilkanaście centymetrów, obniżenie jętek... Niestety problem na własne życzenie. Drobne zmiany okazały się nie do końca przemyślane i nie takie drobne. Kierownik zatwierdził te zmiany? Z tego, co widzę na zdjęciu nie ma dylatacji komina od ściany? Edytowane 12 Listopada 2011 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 13.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 ...jej co to za fachowiec stawiał?Ten słup i płatew pośrednia to za blisko kanału spalinowego.Jak przesuwałeś słup to trzeba było kanał spalinowy dać z przeciwnej strony tam gdzie teraz masz wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.01.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 I jak tam Brunet? Słup z drewna wymieniony na stalowy ? Nie jesteś osamotniony. W KOMINKACH , mamy kolegę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193502-Zabudowa-komina-poprosz%C4%99-o-rad%C4%99&p=5093779&viewfull=1#post5093779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 02.01.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 I jak tam Brunet? Słup z drewna wymieniony na stalowy ? (...) Nie, na razie nic nie zrobione. Gdy napalę, będę wiedział jak bardzo się nagrzewa i ewentualnie pomyślę o krokach naprawczych. Wymiana na stalowy nie jest konieczna, co najwyżej przesunięcie go w stronę kanałów wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 24.01.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Chcę dać siatkę na komin, tak jak mi tutaj radzono. Siatkę mam wtopić w warstwę kleju (takiego jak do styropianu)? Czy też siatkę wtopić w tynk (przy okazji tynkowania ścian)? Jak lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 24.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Siatkę zatop w klej elastyczny taki jak pod styropian, można nawet dać podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 24.01.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 I potem na to tynk? Oczywiście tynk będą robić tynkarze. Czy tynk będzie się dobrze trzymał tej warstwy kleju z siatką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 24.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Będzie się trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mayerad 24.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ooo slup wygląda niebezpiecznie blisko, to nie może się udać..;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 24.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 powietrza Był taki stary kawał, jak malarz mówił do drugiego malarza, trzymaj się pędzla:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 "trzym Pan ten komin, ja po pieniądze idę..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 25.01.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ooo slup wygląda niebezpiecznie blisko, to nie może się udać..;/ Uda się, bo tam gdzie słup siatki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 25.01.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Będzie się trzymał. Mam nadzieję. Majster mi coś wspominał o odparzeniach tynku czy coś w tym rodzaju i że niby lepiej siatkę wtopić w tynk a teraz sobie nie zawracać głowy dodatkową warstwą kleju z siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.01.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A ja dałbym sobie spokój z tynkiem. Bo ta warstwa klejuz siatką to dla mnie właśnie tynk. Jeśli to ma być jedyna warstwa, dałbym dwa razy siatkę i trochę grubiej klejuniż zazwyczaj, ale bez przesady. Dla mnie tynkowaniema na celu uszczelnienie spoin w materiale z któregokomin wykonano . Drugi cel tynkowania to uzyskaniegładkiej powierzchni, na której dobrze widać ewentualnepęknięcia, mogące być sygnałem uszkodzenia komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.01.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Mam nadzieję. Majster mi coś wspominał o odparzeniach tynku czy coś w tym rodzaju i że niby lepiej siatkę wtopić w tynk a teraz sobie nie zawracać głowy dodatkową warstwą kleju z siatką. Majster trochę bajdurzy. Odparzenia powstają jak nałoży się na raz za grubą warstwę tynku. Widocznie nie kładł, nigdy tynku na warstwie kleju. Można tak jak radzi eniu, nie tynkować ale wtedy ostatnia warstwa kleju musi być naprawdę gładka. Ciężko jest to zrobić ale da się tak wykończyć. Można również na wygładzoną warstwę kleju, położyć np.: gotowy cienkowarstwowy tynk akrylowy. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez M K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Często "tynkowałem" klejem kominki z szamotu. Takiektóre się nagrzewają do 60 - 70 o C (czasem nawet więcej).Gips w takich sytuacjach pęka. Klej można też szlifować, choć jest to znacznie trudniejsze. Niekiedy klienci kładli na to tynki podobne do tych elewacyjnych (najlepiej mineralne),ale o mniejszym uziarnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts