mlpk 21.12.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 No i wiecha stoi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 15.01.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Witam My również kupiliśmy ten projekt, chcemy zacząć budowę na wiosnę. Również wprowadzimy kilka zmian. 1. Zmniejszamy ilość okien i wielkość. 2. W kuchni okna zmieniamy na panoramiczne. 3, spiżarnia- hmm... i tu mały problem sie pojawia bo nie ma na nią miejsca, dlatego będzie pod schodami ( obniżenie poziomu posadzki o stopień)i planuję zrobić dużą szafę pomiędzy kuchnią i jadalnia ale tylko na długość ścianki dzielącej i prostopadle do niej w holu. 4. Stolik w kuchni w miejscu tak jak na projekcie ale oddzielony od jadalni ścianką ażurową. 5. Pokój na wprost schodów powiększamy o garderobę 6. A z łazienki wejście do pralni- likwidacja 2-giej łazienki. Zamiast łazienki dwa pomieszczenia garderoba i pralnia , 7. Likwidujemy balkony a nad garażem planujemy zrobić taras. 8. mamy wąską działkę wiec musieliśmy skrócić budynek wzdłuż ściany garażu o 90cm Jeśli ktoś by się chciał z nami podzielić fotkami to bardzo proszę Edytowane 17 Stycznia 2013 przez beatris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekbow 17.01.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tego projektu - Helios nas urzekł odrazu jak go zobaczyliśmy. Co do zmian, na parterze nie planujemy żadnych zmian. Na piętrze chcemy zmniejszyć łazienkę dla rodziców kosztem łazienki dla dzieci i w tej łazience dla dzieci zrobić taką mała ala pralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 18.01.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Hej hej pytanie do stasiekbow: kiedy zaczynacie sie budowac? Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekbow 18.01.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Hej hej pytanie do stasiekbow: kiedy zaczynacie sie budowac? Pozdrawiam:-) Witaj planujemy w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 18.01.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 O super ! my moze jak sie uda w kwietniu zaczniemy. Fajnie, bedzie nam razniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 18.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 O prosze i to nie tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 19.01.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Dla tych co beda rozpoczynac budowe, podziele sie swoimi doswiadczeniami z budowy. Nie wszystko sie da przewidziec na projekcie, wiec obecnie jakbym mial zaczynac jeszcze raz zmienilbym. Koimin kominka przesunolbym do sciany przy oknie. Poniewaz w wersji pierwotnej jest blizej schodow i to daje nam duzy filar w pokoju na pietrze tuz przy wejsciu do niego. Ja uwazam ze dobrze ze przeprojektowalem chociaz komin z kotlowni. Pierwotnie byl w lazience na dole. Ja go przesunolem na kraj domu i umiejscowilem zaraz za lazienka na dole tzn. w kotlowni. Dalo mi to ze na dole mam ladna kwadratowa lazienke bez komina, a u gory jest w rogu pomieszczenia (lazienki) i nie przyszkadza. Zaluje dzis ze nie przesunolem tego od kominka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 19.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Dzieki za podzielenie sie swoimi sugestiami i opinie, nie wiem jak inni , ale my jednak ze wzgledu na planowane pomieszczenia i aranzacje zostajemy przy kominach jak w projekcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekbow 21.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dzieki za podzielenie sie swoimi sugestiami i opinie, nie wiem jak inni , ale my jednak ze wzgledu na planowane pomieszczenia i aranzacje zostajemy przy kominach jak w projekcie . a macie w planach jakies zmiany w projekcie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 21.01.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Tak pisalam juz o tym:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekbow 22.01.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Tak pisalam juz o tym:-) Przepraszam za moją nieuwagę Pokazałem Żonie jakie wprowadzasz zmiany w Heliosie. no i sobie teraz narobiłem.... hehehe Powiedziała, że koniecznie musimy wprowadzić podobną zmiane m.in. zlikwidować balkony i nad garażem zrobić taras ( to jest teraz zmiana nr1 ) , w pokoju na dole wyeliminować jedno okno i to jak narazie chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 22.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 sluszne decyzje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackly 29.01.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 witaj come82! koszt przeróbki (wydłużenia) zapewne będzie różny w zależności od projektu.W moim przypadku jest to trochę ponad 2tys. Będę budować w południowej części Wrocławia i nie przypadkiem lecz świadomie. Pzdr Witam, ja również zamierzam budować na południu Wrocławia (Oporów) - czy można zobaczyć Waszego Heliosa z zewnątrz, żeby mieć pojęcie o skali. My zamierzamy przyciąć kawałek garażu ponieważ nie mieścimy się na działce. Może macie jeszcze jakieś uwagi zdjęcia itp, które nam pomogą na etapie zmian w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackly 29.01.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A jak szacujecie koszty - czy te podane przez MG są realne (500tyś.)? Może ktoś wybudował taniej? Drożej zawsze można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 29.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam. Co do kosztów podanych na stronie pracowni MG to ja uważam że są dużo zanizone. Mój obecny stan już mnie wyniósł o 50 tyś. więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 30.01.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam mlpk Jeśli chodzi o Kosztorys podany wydaje mi się zawyżony. Budujemy Heliosa na wiosnę (marzec-kwiecień), materiały budowlane zarezerwowane (porotherm),2 stropy smart z konbetu, drewno już się suszy od rok czasu. Jakie koszty do tej pory pochłonęły twoją budowę?? Bo już się boję... PS My nie zadaszmy tarasu i okna pozostają podwójne tylko pomniejszone, zrezygnowaliśmy również z balkonu z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekbow 31.01.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]165878[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165879[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165880[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165881[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165882[/ATTACH]Witam. Co do kosztów podanych na stronie pracowni MG to ja uważam że są dużo zanizone. Mój obecny stan już mnie wyniósł o 50 tyś. więcej. Ja jak rozmawiałem z Panem Architektem z MGP to mi powiedział, że te koszty są wyliczone z jakiejś Warszawskiej hurtowni i są to ceny ze średniej pólki, także w innej miejscowości wyniesie to +/- z podanego wyliczenia. Dlatego ja nie będę się sztywno sugerował tą ceną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekd07 05.02.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witamy.Może ktoś się buduje w okolicach Warszawy i zechciałby pokazać swojego Heliosa.Mamy wątpliwości czy salon nie jest za mały.Jak na razie jesteśmy zdecydowani na Kasjopee 3 ale pokój na dole z wejściem przez salon to jakaś masakra. Pozdrawiamy GJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackly 06.02.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Cześć, pytanie do Beatris - czy zwężenie garażu o 90 cm to była duża przeróbka? Jak to ocenił Wasz architekt? My też mamy działkę szeroką na 18,3m więc też muszę się zwęzić. Jak idzie budowa - czy można prosić o zdjęcia jeżeli coś już powstało? Witam My również kupiliśmy ten projekt, chcemy zacząć budowę na wiosnę. Również wprowadzimy kilka zmian. 1. Zmniejszamy ilość okien i wielkość. 2. W kuchni okna zmieniamy na panoramiczne. 3, spiżarnia- hmm... i tu mały problem sie pojawia bo nie ma na nią miejsca, dlatego będzie pod schodami ( obniżenie poziomu posadzki o stopień)i planuję zrobić dużą szafę pomiędzy kuchnią i jadalnia ale tylko na długość ścianki dzielącej i prostopadle do niej w holu. 4. Stolik w kuchni w miejscu tak jak na projekcie ale oddzielony od jadalni ścianką ażurową. 5. Pokój na wprost schodów powiększamy o garderobę 6. A z łazienki wejście do pralni- likwidacja 2-giej łazienki. Zamiast łazienki dwa pomieszczenia garderoba i pralnia , 7. Likwidujemy balkony a nad garażem planujemy zrobić taras. 8. mamy wąską działkę wiec musieliśmy skrócić budynek wzdłuż ściany garażu o 90cm Jeśli ktoś by się chciał z nami podzielić fotkami to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts