mlpk 06.02.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam. Buduję Heliosa i uważam że salon jest lekko mały. Ja wzorowałem się cały czas na Kasopei 3 którą widziałem w rzeczywistości i budują to znajomi. Nie zdecydowałem się na ten projekt, bo ten dom jest dużo większy - za duży dla mnie. Jeśli porównując te projekty, to góra jest prawie identyczna z Heliosem. Natomiast osobiście dół bardziej podoba mi się w Kasopei 3. Ładniejszy układ i bardziej oddzielona jadalnia z kuchnią od otwartego salonu. Całość daje fajna przestrzeń. Jeśli chodzi o wejście przez salon do małego pokoju, to moje osobiste zdanie jest takie, ze wcale nie wygląda to źle i chyba w niczym nie przeszkadza. Całość w rzeczywistości jest bardzo fajna. W Kasopei uważam ze ten podcień jest troszkę za mały, ale nie da się go powiększyć ze względu na konstrukcje domu i będący w tym tarasie (podcieniu) filar. Ogólnie Kasjopeja 3 bardzo ładna, tylko pow. użytkowa to prawie 180 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekd07 07.02.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam Pytanko do mlpk czy możesz zdradzić koszt budowy SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 08.02.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 SSO tak jak widac na zdjeciu 175 tyś. - dachóka Creaton - Balance, cegłą Winerberger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekd07 08.02.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 To bardzo przyzwoita cena.Właśnie daliśmy podobne przeróbki do wyceny tylko o 0,5 m poszerzyliśmy garaż .Będziemy obserwować Waszą budowę i czekamy na zdjęcia.My mamy nadzieję że jeszcze w tym roku rozpoczniemy budowę .Pozdrawiamy G,J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lowar 12.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam, jesteśmy właścicielami projektu Helios, zaczynamy również budowę na wiosnę. Beatris budujecie się w Stok Lacki to tak jak my:) fajnie byłoby pogadać jakie zmiany nanosicie itd. czekamy na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 19.02.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Cześć, pytanie do Beatris - czy zwężenie garażu o 90 cm to była duża przeróbka? Jak to ocenił Wasz architekt? My też mamy działkę szeroką na 18,3m więc też muszę się zwęzić. Jak idzie budowa - czy można prosić o zdjęcia jeżeli coś już powstało? Nie to nie jest duża przeróbka, a koszt zmiany zwężenia i zrobienia tarasu w tym miejscu plus likwidacja balkonów koło 500zł na projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard_MarMac 23.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witam, ja również zamierzam budować na południu Wrocławia (Oporów) - czy można zobaczyć Waszego Heliosa z zewnątrz, żeby mieć pojęcie o skali. My zamierzamy przyciąć kawałek garażu ponieważ nie mieścimy się na działce. Może macie jeszcze jakieś uwagi zdjęcia itp, które nam pomogą na etapie zmian w projekcie? Witam, Jackly, obecnie mamy wstawione okna, rolety i bramę garażową. Jak ktoś mi powie jak wstawić zdjęcia to postaram się wrzucić pare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackly 25.02.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam, Jackly, obecnie mamy wstawione okna, rolety i bramę garażową. Jak ktoś mi powie jak wstawić zdjęcia to postaram się wrzucić pare. Nie próbowałem dodawać zdjęć, ale przy odpowiedzi jest ikonka (taka trochę zielonkawa) Dodaj zdjęcie - może zadziała. A czy można wiedzieć przy której ulicy budujecie? Często jeżdżę na rowerze po Wrocławiu - może wystarczy jeden rzut oka na bryłę w naturze i wiele się wyjaśni (mamy małą działkę i nie wiem czy ten dom nie jest za duży). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard_MarMac 02.03.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Albo mam coś ze wzrokiem albo u mnie nie ma zielonej ikonki. Napisz na na mojego maila, jeśli chcecie to mogę pokazać na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 13.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Trzeba kliknąć na ten zaznaczony na zielono przycisk i wybrać plik (zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaMa80 26.04.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam.My już za tydzień też dołączamy do grona budujących:) Zrobiliśmy projekt indywidualny, ale inspiracją był Helios.Mam jednak wątpliwość co do wysokości pomieszczeń na piętrze. Nie sądzicie, że 250 cm wysokości pokoi, wysokość okien 130 cm i ich górna linia na wysokości drzwi to trochę jak mieszkanko w bloku? Czy to nie za niskie okna i nie za nisko umieszczone? Niby różnica w wysokości dolnej krawędzi okna tylko 5 cm, ale dodając okno niższe od standardowego o 20 cm to razem daje chyba nieciekawy efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 28.04.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 WitamZaczęliśmy budowę Heliosa w wlkp. jesteśmy na etapie fundamentów.Jeśli macie ochotę zapraszam na bloga http://www.emilkaitomek.mojabudowa.pl/Na razie idzie bez zastrzeżeń we wtorek wchodzi hydraulik i zalewamy podbeton.Na razie wszystko się wydaje maleńkie mam nadzieje że salon i jadalnie nie będzie za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 28.04.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Do Ryszard_MarMacHej czy wasze zdjęcia są wstawione na forum projektu. mam pytanie czy zmienialiście nachylenie dachu na mniejsze??Pozdrawiam i jeśli dałoby się wysłać parę fotek byłabym wdzięczna [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 17.05.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Aj, aj. Co tak mało zdjęć rzucacie??? Ja mam mega dylemat, który projekt wybrać... Helios, Kasjopa 3, czy może aplauz z mtm... Już głupi jestem.... Wasze zdjęcia i spostrzeżenia są dla mnie bezcenne... Szczególnie zdjęcia, bo u mnie w okolicy nigdzie nie widziałem tego domu. A mieszkam w świętokrzyskim. Jeśli ktoś chciałby się podzielić ze mną zdjęciami z realizacji i spotrzeżeniami, czekam na PW. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasiaa252 19.05.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Witam wszystkich! Mam pytanie: Czy ktoś buduje Heliosa w okolicach Łodzi lub Warszawy???? Bardzo chcielibyśmy zobaczyć domek "na żywo"! Pozdrawiam! Życzę postępów w rozpoczętych już budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 30.05.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 SSO tak jak widac na zdjeciu 175 tyś. - dachóka Creaton - Balance, cegłą Winerberger. Hej Nasze koszty z dachówką nie powinny przekroczyć 140 tys. SSO Podwójny Smart Strop Konbet Zapraszamy na naszego bloga mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 30.05.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Budujemy się w Słupcy 120 km od Łodzi. Jakby co zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackly 10.07.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Albo mam coś ze wzrokiem albo u mnie nie ma zielonej ikonki. Napisz na na mojego maila, jeśli chcecie to mogę pokazać na żywo. Witam, jak idzie budowa? Przejeżdżałem koło Waszego domu w kwietniu, czy od tej pory zrobiliście coś nowego? Czy macie może zdjęcia, które możecie udostępnić przez maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 16.07.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 My w końcu rozpoczęliśmy nasza budowę fundamenty rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volten 05.08.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Czy ktoś buduje lub zamierza budować Heliosa w woj. pomorskim lub okolicach ? Wciąż się waham czy zdecydować się na Heliosa czy Kasjopea 3 , Riwiera 2 z dobudowanym z boku drugim garażem ( powiększonym garażem na 2 samochody) tez wchodzi w rachubę. Pytanie do p. Ryszarda_ MarMaca - z racji bardzo juz zaawansowanej budowy Heliosa - czy można prosić o fotki z realizacji na emalia , strasznie ułatwiłoby mi wybór właściwego projektu. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts