EmilkaTomek 24.09.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Więcej zdjęć z realizacji na blogu http://www.emilkaitomek.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 24.09.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Na dole strony pod wisami z forum masz szybką odpowiedz. drugi rząd ikonek 6 od końca jak najedziesz kursorem wyswietli się dodaj zdjęcie klikasz dodajesz zdjecia z komputera i dodajesz do forum. Pozdrawiam i czekam z nicierpliwoscio na efekt budowy heliosa Albo mam coś ze wzrokiem albo u mnie nie ma zielonej ikonki. Napisz na na mojego maila, jeśli chcecie to mogę pokazać na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofber 25.10.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Witam Forumowiczów Jako nowy na forum wypada się przedstawić Jestem z Wrocławia i aktualnie budujemy Heliosa w podwrocławskich Iwinach.Etap jaki mamy aktualnie to więźba dachowa,, krycie dachówką i kominy.I właśnie z kominem mam drobny problem i pytanie. Chodzi o komin pod kominek w salonie.Znajduje się on na krawędzi krokwi i oczywiście będzie dzielił gąsiory kalenicowe na dwie linie. Między nimi komin.Mój wykonawca sugeruje przesunięcie komina tak aby znajdował się na jednej połaci a nie na dwóch.Podobno mogą być problemy z uszczelnieniem komina i gąsiorów ( tutaj kalenica schodzi w dół po pochyłości. Czy ktoś z was zastanawiał się nad tym problemem lub może ktoś już wykonał obróbkę blacharską standardowego komina i wie że uszczelnienie nie jest problemem. Jeżeli chodzi o technologię wykonania dachu to membrana plus dachówka ceramiczna tondach Holenderka Angoba 11. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie PozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgosia P 17.11.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Emilka, dziękujemy za możliwość zobaczenia domu na żywo!!! Mam pytanie do wszystkich, którzy mieszkają w Heliosie, albo mają budowę juz trochę zaawansowaną. Jak macie rozwiązany problem z otwieraniem okna w górnej łazience (tej ogólnodostępnej). Bo tam jest o ile dobrze pamiętam podłużne okno i zastanawiam się jak z jego otwieraniem. Na projekcie pod oknem stoi wanna a wydaje mi się ze okno jest dość wysoko i nie wiem jak z otwieraniem i ogólnie funkcjonalnością łazienki jeśli chodzi o tą łazienkę przy takim oknie. Moj adres to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatris 04.01.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 My powiekszylismy lazienke na gorze tak aby wanna znalazla sie po prawej stronie lazienki i mamy dostep do okna. Lazienka wyszla duza i fajnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilkaTomek 20.01.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Hej Beatris Czy masz może parę zdjęć z realizacji chętnie obejrzę. Pozdrawiam [email protected] My powiekszylismy lazienke na gorze tak aby wanna znalazla sie po prawej stronie lazienki i mamy dostep do okna. Lazienka wyszla duza i fajnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 01.04.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Czytam te wszystkie posty i stwierdzam że bardzo liche jest te forum. Można tylko pozazdrościć np. projektowi Kasjopeja który ma juz blisko 100 stron, nie mówiąc o tym, że jest bogate w zdjęcia z realizacji i każdy może zasięgnąć jakiś ciekawych rozwiązać. Mam wrażenie, że wielu tu tylko prosi o coś, o zdjęcia z realizacji, a sam nic od siebie nie daje, nie dodaje zdjęć z realizacji, nie wymienia się spostrzeżeniami. Pozdrawiam wszystkich co wybrali projekt Helios z pracowni MG Projekt i budują go - zwłąszcza "Emilka&Tomek" którzy prowadzą swoje forum . Zachęcam do zamieszczania zdjęć z realizacji, bo na pracownie "MG Pr..." nie można liczyć. Pisałem wiele razy do nich aby wykonali wizualizacje wnętrza (jak w innych projektach), ale skończyło się na obietnicach! Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez mlpk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 30.04.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilkazozz 19.11.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam! Dołączamy do grona! Niebawem zaczniemy budować HELIOSa!!! Będzie projekt indywidualny, bo wychodzi nas taniej ze zmianami które chcemy wprowadzić niż zakup projektu gotowego i adaptacja Najważniejsze ze zmian to: - zadaszenie nad garażem ( a wiąże się z tym likwidacja okna balkonowego w sypialni) -wydłużenie kotłowni -poszerzenie garażu i kotłowni o 0,5m -likwidacja kominka -likwidacja wykusza w jadalni - betonowe stropy nad piętrem oraz garażem Oto nasze rzuty (orientacyjne)- zobaczymy jak to rozrysuje architekt Chętnie wysłucham wszelkich sugestii, rad, krytyki itp., gdyż architekt dopiero zaczyna swoją pracę- więc jeszcze można coś zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 19.11.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam. Zmiany jak najbardzieja na tak. ale ja z wykusza bym nie rezygnowal, ja swoj nawet wysunolem wiecej na zewnatrz, z 40 do 60 cm. jezeli chodzi o garaz ok, ale ja widze dzis ze dla mojego kombika bedzie ciasno, po wjechaniu zostaje mi z tylu 0,5 m i z przodu 0,8 m. troche dla mnie za malo. chyba bym dzisiaj o 0,5 m wydluzyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilkazozz 20.11.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Garaż poszerzyliśmy o 0,5 m- jakoś nie pomyślałam o wydłużeniu- oby nasze auta się zmieściły;) a jeśli chodzi o wykusz, to ja chciałam zostawić, mąż nie - musiałam ustąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilkazozz 24.11.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Szukamy ekipy która postawi nam dom do SSO ( mury, schody betonowe, 2 betonowe stropy) - dostaliśmy kilka ofert (ceny od 22 do prawie 50 tyś!!!) Może ktoś budował HELIOSa w okolicy Łodzi i ma sprawdzoną ekipę? Ile płaciliście za SSO u siebie? wydaje mi się że cena powyżej 45 tyś to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 25.11.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 no ja budowlalem takim tradycyjnym murarzem nie jakas firma... to stary dobry murarz wziol mi za taki stan 15 tyś. no ale to jest na opolszczyznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilkazozz 26.11.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) mlpk- cena marzenie. Będziemy ostro negocjować Jakie macie doświadczenia, opinie na temat ogrzewania podłogowego w sypialniach? Zastanawiamy się jeszcze czy nie dać w sypialni grzejnika zamiast podłogówki. ps. wreszcie mamy ostateczne rzuty od architekta;) Edytowane 28 Listopada 2014 przez emilkazozz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 10.01.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 zapraszam na mojego BLoga. http://www.mlpks.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkretny 12.04.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 witambudowa Heliosa rozpoczęta , są już fundamenty, mam pytanie do budujących, czy może ktoś napisać o kosztach budowy, na jednym z blogów znalazłem wpis ale z tego co widzę moje koszta trochę odbiegają już na etapie fundamentów, a nie zmieniłem aż tak wielkości domu, może z osób które zakończyły budowę się ktoś wypowie, czeka mnie kredyt i nie wiem na ile się w końcu przygotować, pzdr a i martwi mnie cisza w temacie....od jakiegoś czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkretny 15.04.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 witam ponownieczy już nikt nie buduje heliosa?jak pisałem my mamy już fundamenty, dziś podobno zalali mi chudziaka zobaczę jutro -pracageneralnie budujemy nieco zmienionego heliosa, wariant d odbicie lustrzane, z lekkimi przeróbkami, może ktoś się jeszcze buduje i można wymienić doświadczenia, zaczekam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilkazozz 20.04.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 czy już nikt nie buduje heliosa? My zaczniemy w maju, również trochę pozmienialiśmy nasz projekt! Może coś się jeszcze ruszy na naszym forum, póki co- od dawna- cisza jak makiem zasiał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpk 24.04.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Poniewaz wiekszosc jest juz na mojabudowa.pl Ja o kosztach moge powiedziec ze do stanu wylewek podlogowych 290 tys., ale duzo robie sam. Zapraszam na mojabudowa.pl. Ale rowniez moze dacie kilka swoich fotek to moze cos ruszy tu na tym forum. Pozdrawiam wszystkich. My zaczniemy w maju, również trochę pozmienialiśmy nasz projekt! Może coś się jeszcze ruszy na naszym forum, póki co- od dawna- cisza jak makiem zasiał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilkazozz 26.04.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Ale rowniez moze dacie kilka swoich fotek to moze cos ruszy tu na tym forum. Jak zacznie się coś dziać, to pewnie, że dodamy. Póki co nie będę przynudzała, bo w zasadzie budowa jeszcze się nie rozpoczęła. Dopiero we wtorek wjeżdża koparka zdejmować humus, na środę -czwartek planujemy geodetę do wytyczenia budynku i ruszamy po majówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts