robcook 03.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Witam Właśnie minęło 2 lata od instalacji mojego pieca wraz z zasobnikiem Vitocell 100-W . Po jego uruchomieniu przez serwisanta nic w nim nie robiłemZastanawiam się w jaki sposób robi się konserwację takiego pieca jak i zasobnika, by mi długo służyły. Co ile zaleca się wykonywanie przeglądu technicznego kotła (m.in. czyszczenie, regulacja, sprawdzenie zabezpieczeń). Co w chodzi w skład takiego przeglądu. Czy jakieś elementy trzeba zmienić po określonym czasie itp. To prawda że anoda w zasobniku powinna być kontrolowana co 2 lata, a co 5 lat obligatoryjnie wymieniana? Czy sam mogę zrobić niektóre czynności, czy jednak do wszystkiego wezwać serwisanta firmowego? I ile może kosztować taki przegląd. Oczywiście proszę o ew. namiary na serwisanta który wie co robi, ale i nie naciągnie mnie niepotrzebnie na dodatkowe koszty (małopolska). Pozdrawiam Edytowane 3 Listopada 2011 przez robcook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts