AniaS79 02.10.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A czy cargo o szerokości 15cm będzie się wygodnie otwierać przy frezowanych uchwytach? Nie mam cargo, ale sądzę, że otwiera się tak samo jak całą resztę szafek czy szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 02.10.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dzięki AniuS79 za Twoją opinię, powiedz mi jeszcze jeśli możesz, jak z otwieraniem zmywarki?Nataly, dziękuję również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.10.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Eveee właśnie dopisałam, że z otwieraniem zmywarki nie mam problemu. Jedyne, do czego można by się przyczepić to nie otwieranie, a zamykanie zmywarki. Żeby ją zamknąć trzeba popchnąć front (moją trzeba mocniej domknąć - może to kwestia modelu). U mnie i tak nie jest to istotne, bo dół kuchni mam w ciemnym matowym fornirze, ale jeśli miałabym przy zmywarce front lakierowany, to istnieje ryzyko, że paćkałabym go podczas zamykania sprzętu. Chyba, że ktoś potrafi łapiąc tylko za frez (ja nie - mam blat szerszy niż meble o ok 3-4 cm), albo ma opanowane zamykanie biodrem Z szafkami i szufladami problem odpada, bo domykają się same. Wystarczy złapać za frez i delikatnie popchnąć, a zawiasy zrobią swoje. Zmywarka niestety sama się nie domyka (przynajmniej moja ). Edytowane 2 Października 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 02.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Moja też się sama nie zamyka, ja czasem pomagam sobie kolankiem..... Ale fakt, nie mam teraz lakierowanego frontu, a taki planuję w domu. Dziękują Aniu za obszerną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 02.10.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Jak jest dobry podchwyt to spokojnie otworzy się cargo 15 ponieważ ciężej się otwiera zmywarkę lub zamrażarkę .. Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 10.10.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Mam i polecamPrzecierac oczywiście trzeba, ale efekt zdecydowanie lepszy niż jakiekolwiek uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 07.02.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Pan stolarz, który robił mi wycenę kuchni powiedział, że frezy można zrobić wyłącznie we frontach lakierowanych?? Czy wasze fronty są tylko z lakieru??W dolnych szufladach chcę mieć fornir lub imitację drewna (np. fronty melaminowane) no i brak możliwości nafrezowania burzy moją koncepcje:( PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 07.02.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Pytałam o to swojego stolarza, można wyfrezować fornirowane także. Z tego co pamiętam, koszt był około dwukrotnie wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 07.02.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Zeberr dzięki:) pocieszyłaś mnie ogromnie, w międzyczasie poszperałam w internecie i też znalazłam fronty fornirowane z frezem. W takim razie nacisnę troszkę mojego stolarza, żeby zrobił po mojemu:) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 07.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 No nie wiem, skoro on tego nie robi, to lepiej mu tego nie zlecać PS. Od dawna uważam, że teraz nie ma rzeczy, której się "nie da zrobić". Wszystko jest tylko kwestią kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Summmer 08.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam Ja mam kuchnię z frezowanymi uchwytami, część jest w fornirze, a część w lakierze.Bardzo sobie chwalimy takie rozwiązanie, jest bardzo wygodne. Co do brudzenia się takich uchwytów, nie zauważyłam większego niż przy zwykłych uchwytach. Raz na 2 tygodnie przecieram tylko kurz który w tym wgłębieniu osiada. Lodówkę, zmywarkę czy większe szuflady otwieram bez wysiłku. Mam przyjemność testować trzeci rodzaj uchwytów w kuchni i ten najbardziej nam odpowiada. Najgorsze są dla nas mimo wszystko klik-klaki...gotując przy blacie naokragło otwierały mi się same szafki....doprowadzało mnie do szewskiej pasji ciągłe ich zamykanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 08.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Pogadałam jeszcze raz z moim stolarzem i już można frezować forniry:) tylko mus jest, żeby na tym była listwa zobala, ale że ja te listwy i tak chciałam mieć to problem mam z głowySummer a masz na tych frezach listwy czy samo frezowanie?Na listwach mogę zaoszczędzić ok.7 stówek więc czemu nie skorzystać, w sumie podobają mi się oba rozwiązania, a tańsze jeszcze bardziej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Summmer 11.02.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bez listwy. Wklejam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 14.02.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Summer - krajanko, wieelkie dzięki za zdjęcie:) pokazałam stolarzowi i myślę,że jednak będę miała takie cudne frezy:lol2: PS Z której części Wrocka jesteś? Ja z północy PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Summmer 15.02.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 magdaimarek z południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 15.02.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Użytkownicy kuchni z frezami - powiedzcie proszę czy Wasze fronty są w całości lakierowane czy we wgłębieniu nie? Pani w studiu kuchennym powiedziała mi, że wewnątrz się nie lakieruje żeby nie ślizgały się palce podczas otwierania. Też tak macie? Piotrze (nataly) czy możesz jako znawca powiedzieć jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 15.02.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Są polakierowane we frezie też. Nie ślizgają się palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 15.02.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Użytkownicy kuchni z frezami - powiedzcie proszę czy Wasze fronty są w całości lakierowane czy we wgłębieniu nie? Pani w studiu kuchennym powiedziała mi, że wewnątrz się nie lakieruje żeby nie ślizgały się palce podczas otwierania. Też tak macie? Piotrze (nataly) czy możesz jako znawca powiedzieć jak to jest? Witam , nie wszystkie firmy zrobią frez w mdfie i "położą" na tym fornir ... Rozmawiałem z kilkoma fabrykami i większość boi się takiego rozwiązania ponieważ fornir w tym miejscu jest mocno "zagięty" . Proszę brać od firm gwarancję to będzie jako takie zabezpieczenie na wypadek odklejania . My zastąpiliśmy taki frez innym patentem , zrobiliśmy kant pod katem 45 stopni i z tyłu jest doklejka fornirowana z tym że front jest grubszy i ma 22 mm . Sylwia _LBN wszystko się lakieruje bez wyjątku ponieważ fornir bez lakieru nie jest w ogóle zabezpieczony .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 15.02.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam , nie wszystkie firmy zrobią frez w mdfie i "położą" na tym fornir ... Rozmawiałem z kilkoma fabrykami i większość boi się takiego rozwiązania ponieważ fornir w tym miejscu jest mocno "zagięty" . Proszę brać od firm gwarancję to będzie jako takie zabezpieczenie na wypadek odklejania . My zastąpiliśmy taki frez innym patentem , zrobiliśmy kant pod katem 45 stopni i z tyłu jest doklejka fornirowana z tym że front jest grubszy i ma 22 mm . Sylwia _LBN wszystko się lakieruje bez wyjątku ponieważ fornir bez lakieru nie jest w ogóle zabezpieczony .. Miłego , Piotr Zeber - dzięki! Piotrze - u mnie nie będzie forniru tylko płyta lakierowana. Teraz się zastanawiam czy Pani nie chodziło o to, że lakier będzie matowy (może ja źle zapamietałam) - cały czas mówiła o tym ślizgających się palcach. Po prostu boję się tego, że będzie widoczna różnica między tym lakierem na froncie a matem we wgłębieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.11.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Moje są we wgłębieniu lakierowane tak samo jak fronty (połysk). Nic mi się nie ślizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts