anija35 05.12.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Mi się wydaje, że jak ktoś nie jest przekonany do tego materiału i wykonania to i tak dzięki takiej dyskusji nie zmieni zdania. Musi się sam przekonać , gdy odwiedzi jakiś salon z meblami tego typu. Ja przynajmniej raz pojechałam na targio kuchennych nowoczesnych mebli i tam dopiero dowiedziałam się najwięcej rzeczy i sama mogłam wypróbować takie systemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Max_Free 02.01.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nie zgadzam sie z ta opinią ...z całym szacunkiem wynika on z trzech podstawowych rzeczy : 1. Nie znajomościa systemów bezuchwytowych - są różni producenci w/ w frontów i akcesorii meblowych 2. Są rózne rodzaje pokrycia frontów i pytanie brzmi jakie są zalecane do systemów beuchwytowych 3. Jakie zamierzecie zastosować prowadnice -lub systemy prowadzenia szuflad. Obojetnie jaki rodzaj frontu wybierzecie(folia mat/połysk,fornir,drewno nat. itd... nie ma także znaczenia czy frez jest głeboki, także czy dany frez uchwytu jest cześcią frontu -czy jest np. profilem aluminiowym czy dodatkowym uchwytem... Zawsze fronty beuchwytowe (jest pulap wyższej ceny frontów) są przeznaczone do prowadnic/szuflad typu push of lub pełen wysuw... Wiec najpierw praktyka i funkcjonalność drodzy przyjaciele a pózniej estetyka... To tak jak zwracać uwagę na kolor samochodu terenowego a nie na jego skutecznośc w pokonywaniu bezdrozy. P.S. Uchwyt relingowy nie zawsze pasuje do koncepcji czy to wizualnej -czy najważniejszej praktycznej - a ich podstawowa wada to rozmiarówka w maksymalnie do 16 -24 opcji długości i ograniczona paleta kolorystyczna -W zależności od producenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.01.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nie zdarzyło się wam ubić tej cienkiej krawędzi przy wkładaniu ciężkiego rondla/patelni/żeliwnego garnka ??? Ja mam bardzo solidne, drewniane meble, bez frezu i wiele razy uderzyłam o kant szuflady czy szafki dolnej. Pozostało na szczęście tylko lekkie uszkodzenie lakieru, ale tutaj to bym się chyba obawiała, zwłaszcza o narożniki Wkurzało by mnie też zbieranie się pyłków w zagłębieniach frezów (dużo gotuję, piekę chleby razowe na zakwasie, więc mąka nieraz fruwa w powietrzu). http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=169215&d=1360567408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.06.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Piu, wyceniam właśnie kuchnię; wykonawca informuje, że należy liczyć się z możliwością ubicia frezu garnkiem czy patelnią - użytkownicy, wypowiedzcie się, jak sprawdzają się Wam fronty bezuchwytowe frezowane po dłuższym czasie - żadnych zniszczeń, odprysków, obić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.06.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nam sprzedawca odradzil frezowane ale szlam do studia kuchennego z nastawieniem ze te i tylko te żadne inne.;)Przyznal sie ze jest sporo reklamacji na odpryski i obicia właśnie.Jeszcze mówił ze klientki skarżą sie ze cieżko sie otwiera szafki kiedy maja rękę mokra np.Podobały mi sie ogromnie ale przekonał mnie do zwykłych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.06.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Fajna, zmartwiłaś mnie, przyznam, że spodziewałam się jednak innej opinii:( Nie chcę żadnych uchwytów, w ostateczności do niektórych szuflad zaakceptuję listwy aluminiowe: ale do większości szafek chciałam właśnie frezowane uchwyty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.06.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 No te listwy będę miała właśnie u siebie.:)Na taki kompromis poszłam ze sprzedawca...Tez byłam nastawiona na frezowane bo cholernie mi sie podobały ale jak maz usłyszał o tych wadach to juz nie było mowy.:rolleyes:U mnie montaż kuchni za jakiś miesiąc to Wrzuce fotkę z tymi listwami aluminiowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.06.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Masz projekt? Pokaż!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts