krzychu_budowniczy 04.11.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Witam wszystkich pytanie jedno co myślicie o tym ,aby zamiast tynków wewnętrznych dać po prostu płytę gipsową na stelażu ???? Nie powiem kilka razy się z tym spotkałem w nowych domach ,ale nie wiem co myśleć ,ze względu na finanse metr tynku maszynowego to około 26 zł no i czas nie potrzebna ekipa! płyta wychodzi taniej ,ale jeżeli chodzi o praktyczność płyty to lipa przynajmniej dla mnie wiecznie wypadające gniazdka itd. Edytowane 8 Listopada 2011 przez krzychu_budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 15.11.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A myslałes o przyklejeniu plyt? mniej miejsca stracisz. a co do gniazdek to pewne puszki Ci wylatują, sa takie skrecane, ktore sie daje do plyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol47 23.11.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 U mnie tynkowali za 10 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peya81 22.03.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ja się tak zdecydowałem tylko na poddasze i dokładnie tak jak kolega wyżej napisał - montaż na kleju (polecam Knauf). Zrobione ładnie i estetycznie. Koszt robocizny 25zł/m2. Gniazdka będą przykręcone do puszek i nie powinno być z nimi problemu. Na parterze jednak, gdzie więcej się będzie przebywało zdecydowaliśmy się na tradycyjne tynki cementowo-wapienne + gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 25.03.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Napiszę jak u nas będą (z oszczędności wielkiej), wyglądały tynki: jako, że mąż z zawodu elektryk - osadzanie puszek elektrycznych dokonał w murze, (zgodnie z arkanami wyuczonej profesji - najlepiej, zresztą dużo taniej, niż z użyciem puszek do regipsów). Tynki maszynowe - fajna sprawa, ale sporo kosztują; tynki "rzucane" - fachowo, też tanie nie są. Zatem wymyślił sobie, że mając bardzo proste ściany (ekipa spisała się na medal), zrobi tzw. "przecierki", (jak ja to mówię, zacierki - bo i te dobre robi ). Sam je i wykona, i narzuci, i rozetrze. Grubości - na listwie 0,6 cm. Nie liczyliśmy kosztów w zestawieniu z klejeniem regipsów zamiast tynków, bo w temacie "rzucano-gładziowym", mąż czuje się lepiej. Trochę to potrwa jednak niewiele (finansowo) - kosztując, ale cieszyć też będzie taki hand made, jako, że nasza budowa bardzo gospodarcza już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 07.04.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam , ciekawe co wyjdzie taniej na gotowo , tynki czy rygipsy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 10.05.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 (edytowane) decyzje o tym co robimy podejmowaliśmy długo rozmawiając z kilkoma fachowcami i od tynków i od wykończeniówki oraz z kilkoma znajomymi już wybudowanymi na początku chcieliśmy tynk gipsowy: bo szybko i bez gładzi, jednak sprowadzono nas na ziemię, że w łazienkach i kuchni lepiej nie że gładź i tak musi być - może nie tyle ale zawsze itd. więc stanęło na: dół, klatka schodowa, korytarz góra i łazienka góra - tynk cementowo- wapienny kładziony maszynowo, pokoje - sypialnie na poddaszu płyty gipsowe na klej, obecnie mamy już tynki zrobione i posadzki też, teraz podział ról: ja projektuję i wybieram: łazienki, kuchnię, podłogi, schody i drzwi wew. a moja druga połowa wykonuje: ocieplenie zew., gipsowanie, ocieplenie poddasza, położenie płyt gipsowych na poddaszu, dopilnowanie zakończenia elektryki. Wiem wiem moja część prac lekka i przyjemna a jego wręcz odwrotnie ..... ale ja chętnie mu pomagam zapomniałam o kosztach w trakcie liczenia co lepiej generalnie rozchodzi się o robociznę bo materiały porównywalnie i jeśli ktoś robi sam zawsze wyjdzie taniej .... Edytowane 10 Maja 2012 przez aga_ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmag87 30.06.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 witam, orientuje się ktoś cenowo ile biorą ekipy z towarem z a tynki Knauf diamant ? woj mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.08.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Trzy razy dobrze się zastanówcie zanim wybierzecie firmę do tynkowania. Sprawdzajcie referencje i opinie klientów. Poniżej w stopce zdjęcia moich tynków - ku przestrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 16.08.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Trzy razy dobrze się zastanówcie zanim wybierzecie firmę do tynkowania. Sprawdzajcie referencje i opinie klientów. Poniżej w stopce zdjęcia moich tynków - ku przestrodze Pokaż fotki po malowaniu No po prostu MISZCZE w swojej branży, moi też się nie popisali, mieli robić poprawki ale już nie chcę ich wpuszczać do domu (może do garażu , sam położę szpachle i będzie ok. Mam nadzieję, że nie zapłaciłeś, to kasę przeznaczysz na speca od gładzi -tylko dobrego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 19.08.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Pokaż fotki po malowaniu No po prostu MISZCZE w swojej branży, moi też się nie popisali, mieli robić poprawki ale już nie chcę ich wpuszczać do domu (może do garażu , sam położę szpachle i będzie ok. Mam nadzieję, że nie zapłaciłeś, to kasę przeznaczysz na speca od gładzi -tylko dobrego Pozdrawiam zapłciłem całość - bo spękania wyszły po kilku miesiącach. fakt nireówności nie zauwazyłem - bo po prostu się na tym nie znałem... liczyłem że trafiłem uczciwą firmę człowiek uczy się całe życie. jak będe po malowaniu to zdjęcia powstawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 25.08.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 No właśnie inwestor się cieszy, że prace idą do przodu i nie zauważa fuszerki, a potem trzeba ponosić dodatkowe koszty. Pozdrawiam i życzę wszystkim super fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 02.09.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 dokładnie tak jest jak piszesz nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts