KubaMagda 04.11.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witam - 1 post a na forum. Jestem po 1 rozmowie z architektem. w linku są 2 wizje na fundamenty 1 po lewej od architekta a 2 to tak jak robią ludzie na osiedlu którym będziemy się budowali ( 100% fundamentów jakie widziałem tak wyglądają - sąsiad po prawej i lewej właśnie tak robili ) powiedzcie mi czym różnią się te 2 propozycje??? cenowo?? https://lh6.googleusercontent.com/-uy6wSW0xwg0/TrONy5ffaII/AAAAAAAAENw/kpOWUSii_Uo/s687/Fundament.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotologia 04.11.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja robiłem wg projektu z lewej strony. Dokładnie taka sama ława ze zbrojeniem. Przelicz sobie co będzie bardziej opłacalne. Z 10 kubików betonu więcej czy 1000zł zbrojenia plus robocizna za jego zrobienie. Osobiście wolałbym (i tak mam z resztą) typ nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.11.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Fundament należy wykonać zgodnie z projektem O tym co lepsze poczytaj sam jest tu kilkadziesiąt wątkow czy szalowac czy lac w grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotologia 04.11.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Tu nie chodzi o szalowanie czy lanie w gruncie tylko czy lac mniej i zbroić, czy lac więcej bez zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.11.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witam - 1 post a na forum. Jestem po 1 rozmowie z architektem. w linku są 2 wizje na fundamenty 1 po lewej od architekta a 2 to tak jak robią ludzie na osiedlu którym będziemy się budowali ( 100% fundamentów jakie widziałem tak wyglądają - sąsiad po prawej i lewej właśnie tak robili ) powiedzcie mi czym różnią się te 2 propozycje??? cenowo?? https://lh6.googleusercontent.com/-uy6wSW0xwg0/TrONy5ffaII/AAAAAAAAENw/kpOWUSii_Uo/s687/Fundament.JPG Ad czerwone. Czy jest na pewno to co zrobili tak wygląda ??? mam pewne wątpliwosci może raczej forma na "fundament" tak wygląda: http://images1.fotosik.pl/169/3e46cbc9fd6bc880med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 05.11.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Tu nie chodzi o szalowanie czy lanie w gruncie tylko czy lac mniej i zbroić, czy lac więcej bez zbrojenia. Po takich pytaniach zawsze się zastanawiam po co wogóle kupujecie projekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 06.11.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Tu nie chodzi o szalowanie czy lanie w gruncie tylko czy lac mniej i zbroić, czy lac więcej bez zbrojenia. Zbroić i spać spokojnie. U mnie koszt stali na ławy fundamentowe wyniósł 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotologia 06.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Moi drodzy to nie ja się pytam tylko autor :] Ja już odpowiedziałem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts