wampir_wawelski 04.11.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witam, ktoś złożył donos na mój dom, w którym już mieszkam. Jedynym uchybieniem jakie inspektorzy wyłapali, to brak balustrad w domu - zaplanowałem drewniane alpejskie barierki, ale z pracą na wiosnę. Moje pytania1. Co mi za to grozi z praktyki i waszego doświadczenia?2. Czy ewentualne prowizoryczne zabezpieczenie wchodzi w rachubę? np zbijam deski i robię zdjęcia i zgłaszam do inspekcji...3. Jaka jest teraz procedura... inspekcja przygotowuje wniosek o ukaranie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 04.11.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Pytanie zasadnicze: czy oddałeś dom do użytkowania ?W zalezności od odpowiedzi kara od 1 tys zł do 10 tys zł. Edytowane 4 Listopada 2011 przez aglig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir_wawelski 04.11.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Dom mieszkalny jest odebrany przez nadzór budowlany, jest zamieszkiwany. Mam pytanie, czy np gdy wykonam coś na szybko i w przyszłym tygodniu zgłoszę poprawę, mogę liczyć na jakąś mniejszą karę czy cokolwiek. Trochę duże te kwoty, już balustrady wyjdą mi mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.11.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Barierki (balustrady) były, tylko zostały zdemontowane, bo zmieniła się koncepcja – i tej wersji będę się trzymał Wysoki Sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.11.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ps. Nie bardzo rozumiem, co to znaczy „był odebrany przez nadzór budowlany” ?Zgłaszałeś zakończenie budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts