Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

uwaga złodziej do wszystkich

Hanka27

Recommended Posts

Tak czytam te wątki i zastanawiam się nad pewną sprawą dotyczącą wszystkich .Wiadomo złodziej to równie mądra bestia, i wszędzie taką naturę można spotkać. Wiec przyszła mi taka myśl, że gdyby tu zaglądał jakiś maniak to ma jak na dłoni

( wystarczy skojarzyć kilka wątków danej osoby i wie jakie ma dochody,jaki dom buduje, za ile , gdzie,a nawet jakie i gdzie ma zabezpieczenia.I duż innych faktów np jak często jest na budowie.Co o tym sądzicie. Może się mylę ale licho nie śpi.

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To znaczy co nie mamy pisać, czy nie mamy być szczerzy. Osobiście bym nie tragizował. Nie interesuje mnie kto co wie i co mysli o mnie. Jestem otwarty i nie przejmuję się złodziejami na razie. A w przyszłości jak zamieszkam u siebie to pokombinuję nad pułapkami przeciw złodziejom.

Pozdrawiam

Nie dajmy się zwariować.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: kodi_gdynia dnia 2002-05-22 12:14 ]

Zdaje się mi że pisanie o tym że ktoś zakłada w domu czujki ruch raczej powinno odstraszyć złodziei ( nie da się tego oszukać albo tak jak w różowej panterze przejść pod światłem lasera).

Też nie podaje swojego adresu dokładnie a pozatym z tego co widzę to nikt tutaj nie pisze że kładzie marmury na podłogach i ścianach to poprostu forum ludzi którzy budują swoje gniazdo. A że tyle to kosztuje cóż prawda, ale są to ceny jakie trzeba zapłacić wszędzie za wybudowanie domu.

Dokladnego adresu raczej nikt nie podaje.

Myslisz ze zlodzieje korzystaja z internetu?

Lokalne budowy teoretycznie moze okrasc, ale watpie ze specjalnie jechalby do miasta xxxxx oddalonego 100,200km.

A po drugie jaka pewnosc ma ze osoba podala wiarygodne dochody.

Kazdy moze napisac ze zarabia miesiecznie np. 15000 PLN.

Gdyby tak to jeszcze Urzad skarbowy moze interweniowac.

Dodatkowo Gmina, i inne urzedy.

Bo doczytaja ze pan Z ma chlonne szambo, a pani L wiecej wydala na budowe niz zarabia.

Pozdrawiam

Maciej

ul. Odkryta to jeszcze nie ul. Rozebrana, gorzej jak by było ul. Rozbabrana (chociaż takich w sumie sporo). :smile:

Zresztą apropos tego ostatniego to śmiać mi się chciało jak jeździłem oglądać działki, bo prawie każdy sprzedający mówił, że "...no tak, dojazd jest fatalny, ale w planach gminy jest budowa tutaj drogi...". A znam okolicę od 30-tu lat i widzę, że gmina ogranicza się jedynie do zalania kilku dziur po zimie. Drogi przy powstających osiedlach domów jednorodzinnych - widzę tu duży problem do rozwiązania. Piękne domy a na około nich wertepy.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2002-05-22 13:34 ]

Oj tak Macias. W moim mieście są ulice drzewne, kwiatowe, a ostatnio nawet uchalono nazwy kamieni szlachetnych :eek: dla nowych ulic. Wolałabym nie mieszkać na diamentowej, bo to może zasugerować jakiegoś bęcwałowatego złodzieja.

Ja będę mieszkać przy drzewnej i tak się zastanawiam, czy powinnam w związku z tym posadzić odpowiednie drzewo na działce? W razie gdyby ktoś nie umiał czytać, lub nie lubiał to może skojarzyłby? :grin:

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2002-05-23 12:31 ]