Gość 13.10.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 A u mnie takie pomorenowe nazwy: moja to Lodowcowa, jest też Morenowa (ładna!) ale najbardziej podoba mi się Dolomitów - ładna nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 13.10.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 A wiecie, ze jedna z Rad Miejskich chciała uhonorować żołnierzy Armii Andersa nadając beztrosko jednej ulicy nazwę " Obrońców Monte Cassino". Na szczęście w porę skorygowano ten lapsus. Dla tych którzy akurat byli chorzy gdy na historii przerabiano ten temat wyjaśniam, że Polacy z II korpusu Armii Andersa zdobywali Monte Cassino zawzięcie bronione przez Dywizję SS Hermann Göring ... w której walczyli chłopaki ze Śląska i Pomorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.10.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 A wiecie, ze jedna z Rad Miejskich chciała uhonorować żołnierzy Armii Andersa nadając beztrosko jednej ulicy nazwę " Obrońców Monte Cassino". Na szczęście w porę skorygowano ten lapsus. Dla tych którzy akurat byli chorzy gdy na historii przerabiano ten temat wyjaśniam, że Polacy z II korpusu Armii Andersa zdobywali Monte Cassino zawzięcie bronione przez Dywizję SS Hermann Göring ... w której walczyli chłopaki ze Śląska i Pomorza. I z Hamburga, Essen, Monachium ..... to fakt. Ale w całych Niemczech ze świeca szukać ulicy np. Obrońców Staligradu, Dzieci Zamojszczyzny itd. W końcu żyjemy w Polsce a...... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 13.10.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 A wiecie, ze jedna z Rad Miejskich chciała uhonorować żołnierzy Armii Andersa nadając beztrosko jednej ulicy nazwę " Obrońców Monte Cassino". (...) Przypomniało mi się, że w Bielsku Białej Jest osiedle Karpackie gdzie ulice noszą nazwy górskich szczytów czy jezior (np. Morskie Oko) . I tak się złożyło że jak zmieniano nazwy ulic po 1989 roku które nosiły nazwy związane z komunizmem to na tym osiedlu zmienili także ulicę Czerwonych Wierchów na Andersa. P.S. Dla tych którzy nie wiedzą to Czerwone Wierchy to nazwa pasma trzech gór w Tatrach, a nazwa pochodzi od ich koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 23.10.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ja z najdziwniejsza nazwa ulicy spotkalem sie w Zbaszyniuul. Zaulek Starego Mielcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 23.10.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 W Będzinie na jednym domów jest duży napis Ulica K. Wielkiego W sumie taki skrót jest lepszy niż np. Ulica Kazimierza W - to by zbyt przypominało kronikę kryminalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melatonina 23.10.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 No czemu ja tak dawno tutaj nie zaglądałam? Czemu uhahałam się do śloz. Moja ulica kiedyś nazywała się pięknie Różana ale przyszło nowe i zmieniło ale w Dziekanowie Leśnym można sobie zamieszkać na ul np. Bolka i Lolka, Kaczki Dziwaczki, Czerwonego Kapturka itd. Czyż to nie urocze? Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 24.10.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 W Michalinie koło Warszawy jest ulica Woodrowa Wilsona. Tak też jest napisane na tabliczkach. Miejscowi nazywają ją Wodorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 27.10.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 ja obecnie mieszkam na os. Bajkowym, na ul. Wieczorynki, ale blisko jest Misia Uszatka, Sierotki Marysi, Lisa Witalisa, Złotej Kaczki i wielu innych bajkowych postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aa1719499282 27.10.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 A ja mieszkam na osiedlu gdzie są ulica: Gdańska, Warszawska, Poznańska, Jeleniogórska, Zgorzelecka, Kłodzka itd. Około 30 ulic od nazw miast. A wszystko na małym osiedlu domków jednorodzinnych. Czasami jak ktoś się pyta to nie wiem gdzie konkretnie leży dana ulica, choć wiem że jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusia 27.10.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Tsunagirl! Chyba wiem, skąd jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 27.10.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 A ja mieszkam na Pracy. Nie wiem czy to dobry, czy zły omen. Ale mam znajomą, która nazywa się Krakowska i mieszka w Krakowie na ul. Krakowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 29.10.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 danuska, na dodatek budujemy dom blisko moraska, rozany potok, a wlasciwie umultowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 29.10.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 W Będzinie na jednym domów jest duży napis Ulica K. Wielkiego W sumie taki skrót jest lepszy niż np. Ulica Kazimierza W - to by zbyt przypominało kronikę kryminalną To równie dobrze może być Karol Wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.10.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 rublow - Ze względu na położenie ok 300 m. od zamku wniesionego przez Kazimierza Wielkiego to raczej Karol odpada. Chociaż po wejściu do Unii to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusia 29.10.2003 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Tsunagirl! Fajowo! Nareszcie ktoś nie ze Skórzewa! Gratuluję, bo okolica jest REWELACYJNA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 30.10.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 danuska, te okolice znam od dziecka i pamietam gdy "różany potok byl tylko potokiem" bez domow, plywalni, itd. ale tak czy inaczej nadal jest slicznie, lacznie z jaszczurkami biegajacymi po polach i bocianami wchodzącymi na naszą działkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 30.10.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 W dzisiejszym Głosie Wielkopolskim jest duża wkładka o Umultowie i Radojewie piszą w niej min. o mnie cytuję ,,Jeżeli ktoś jest bardziej przedsiębiorczy i wie jak sprawę załatwić.........to kupuje dużą działkę, na przykład hektarową i buduje sobie siedlisko. Z jednej strony nie ma tutaj prawa zabudowy , a z drugiej wyrastają rezydencje na dużych działkach. I to nawet w miejscach, w których rzeczywiście nic nie powinno się budować '' i dalej w tym tonie.W sumie odebrałam to jako komplement.Z ciekawostek wczoraj wieczorem jak wracałam do domu sarenka przyłożyła w mój samochód, na szczęście nic się jej nie stało .Poza tym ta okolica sprawia że chce mi się cały czas spać i chodze taka jakaś odrealniona............................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 31.10.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 marie, musze przeczytac co ciekawego napisali w glosie; szkoda sarenki i samochodu tez! do mojego latem wlazla jaszczurka (siedziala w rulonie papy, ktora wlozylismy do bagaznika nie przypuszczajac w ogole ze cos tam moze byc) i przypomnialo jej sie zanzaczyc swoją obecność na skrzyzowaniu ul. Bukowskiej i Kraszewskiego, przemknela po moim siedzeniu i uciekla pod schowek z przodu, na szczescie auto prowadzil moj maz i zachowal troche zimnej krwi, bo ja chyba spowodowalabym niezly wypadek i jeszcze zwialabym z samochodu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.11.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 ech z tymi złodziejami okradli nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts