miloszenko 11.11.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Nie mam ściany 1w tylko 2w. Swój porotherm 44 ociepliłem jeszcze styropianem, bo był tani, ocieplenie zrobiłem tanio a ten porotherm kupiłem bo tylko to wtedy było na składach.... Chwila chwila, wlasnei odkopalem 1 z Twoich postow, ktory wlasnie cytuje. Bez wzgledu na okolicznosci masz o wiele drozsza sciane niz CI, ktorzy maja wersje znacznei cieplejsza !!! np. BK24 plus styro 15 cm. Zatem chwalenie sie jak to malo placisz jest troche nie na miejscu (oczywiscie pozostaje roznica w wentylacji). Wydales wiecej i masz "zimniej". Tak naprawde to kupilem material na sciane jednowarstwowa, a ze dolozyles do ceramiki 44cm jeszcze styro to dowodzi tylko temu, ze sie pomyliles i chciales naprawic swoj blad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 11.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 No przecie cały czas się do tego błędu przyznaję i przestrzegam innych przed popełnieniem podobnego Co do komfortu kumpla to trochę Ci rację przyznaję Podoba mi się wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Podoba mi się, że mu nie pizga z nawietrzaków (bo ich nie ma) i w ogóle, choć ta grzałka to swoje prądu zedrze w tym ustrojstwie. Normalnie to jest miodzio i super. Gdybym miał cofnąć czas to bym to coś zainstalował. Niestety po cofnięciu czasu nadal zmuszony byłbym do kupienia tego porothermu, bo nie było wyjścia. Na składach było tylko to a ja musiałem się wybudować i po roku wprowadzić bo nie było gdzie mieszkać, kredyt przyznany, pozwolenie i ekipa czekały a na składach pustki. Co było robić? Nie zatykam u siebie kratek wentylacyjnych - ja nie z tych, ale fakt, że czasem z nich też pizga i to też mi się nie podoba, ale bardziej nawietrzaków nie otworzę, co najwyżej delikatnie przysłonię resztę kratek, ale nigdy do końca Mimo wszystko da się żyć. Nie jest to zbyt dokuczliwe i normalnie nie zwracam na to uwagi. Dobra to ja już nie dyskutuję więcej tylko uciekam bo czasu nie mam. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 11.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 No przecie cały czas się do tego błędu przyznaję i przestrzegam innych przed popełnieniem podobnego Co do komfortu kumpla to trochę Ci rację przyznaję Podoba mi się wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Podoba mi się, że mu nie pizga z nawietrzaków (bo ich nie ma) i w ogóle, choć ta grzałka to swoje prądu zedrze w tym ustrojstwie. Normalnie to jest miodzio i super. Gdybym miał cofnąć czas to bym to coś zainstalował. Niestety po cofnięciu czasu nadal zmuszony byłbym do kupienia tego porothermu, bo nie było wyjścia. Na składach było tylko to a ja musiałem się wybudować i po roku wprowadzić bo nie było gdzie mieszkać, kredyt przyznany, pozwolenie i ekipa czekały a na składach pustki. Co było robić? Nie zatykam u siebie kratek wentylacyjnych - ja nie z tych, ale fakt, że czasem z nich też pizga i to też mi się nie podoba, ale bardziej nawietrzaków nie otworzę, co najwyżej delikatnie przysłonię resztę kratek, ale nigdy do końca Mimo wszystko da się żyć. Nie jest to zbyt dokuczliwe i normalnie nie zwracam na to uwagi. Dobra to ja już nie dyskutuję więcej tylko uciekam bo czasu nie mam. Pozdrawiam wszystkich! No to milo, ze jest zrozumienie Zycze kolejnej budowy z U srednim 0.000000000001 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 12.11.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Nawietrzaków nie zamykam. Mam higrosterowalne, kratek też nie zamykam. W domu przy mrozach chodzą regularnie non stop dwa wydajne nawilżacze bo jest sucho. Z tymi nawilżaczami to ciężko utrzymać wilgotność na poziomie 45%, więc wentylacja działa OK. Co dziennie rano otwieram okno, żeby przewietrzyć dom (małe dzieci, roztocza i inne takie:) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wetto 11.02.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Niestety błądzić jest rzeczą ludzką. Firmy jakie produkują styropian lub cegły do budowy warstowej piszą BZDURY na forach !!!********** to jedna z najlepszych ścian jaka może być ,prawda jest ze trzeba dobrze postawic takie ściany ale wtedy spokój na długie lata bez jakiegoś styropianu wełny itp., Co za tym idzie trwale ściany nie narazone na obicia i inne dziwne żeczy jakie sie dziają na styropianach ,wystarczy popatrzec na budynki jakie mają kilka lat i widac odrazu co lepsze Jak ktoś chce budowac dom wystarczy sie popytac ludzi w okolicy jak im sie zyje w takim domu gdzie grubość ścian jest około 50cnt z tynkami ,moja rodzina ma taki dom są bardzo zadowoleni . Nie dajcie sie naciagnąć na jakies dodatkowe koszta wydziwienia budowlane ,reklama i sprzedawcy wszystko zrobią zeby wcisnąć co tylko mogą . Edytowane 11 Lutego 2017 przez Tomaszs131 reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.02.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Cha, ha - wpadłeś, żeby jakiegoś budowlanego dinozaura reanimować i przy okazji coś reklamować ?? Odpkopałeś wątek sprzed 6 lat - nawet wtedy Porotherm 44 to nie było dobre rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 11.02.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Niestety błądzić jest rzeczą ludzką. inne dziwne żeczy . O ironio !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts