Robert999 05.11.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Witam. Chciałbym wykonać u siebie w kuchni na suficie pół okrągły wzór (nie wiem jak to zbytnio nazwać ).jak wykonać stelaż pod takie coś,.jak wyginać profile(chyba że używać czegoś innego aby uzyskać zamierzone półkole.)? owy wzór ma być od jednej ściany do drugiej długość ok.3m.. jak posiadacie jakieś zdjęcia to bardzo bym prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 05.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Zawsze zastanawiałam sie po co ludzie to sobie robia. Fikusne sufity podwieszane dawno juz wyszly z mody, a na pewno nie dodaja uroku pomieszczeniu. Jeszcze raz sie zastanow czy oby na pewno chcesz miec polkolisty wzor na suficie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.11.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Są tacy którzy muszą być modni i tacy którym się podobają fikuśne sufity Robert , o ile chcesz obniżyć ten "fikusnik" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 06.11.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 jeżeli chodzi Ci o coś na wzór francuskich zabytkowych sufitów to odlewa się je z gipsu, określ się lub pokaż fotki o czym rozmawiamy, remontowałem stare budowle i podglądałem jak robili takie cudeńka specjaliści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert999 06.11.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 chodzi mi mniej więcej o takie coś tylko mniejsze wywijasy coś w takim stylu jak na rysunku,wysokość bocznej ścianki to jakieś 15cm.dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 06.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 to wykonuje się z profili metalowych takich jak na ścianki działowe lub z drewna, obudowuje płytami gk i głaska gipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 06.11.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Gdzieś widziałem jak moczyli pasek płyty KG i wyginali ją fikuśnie jak chcieli. Mówie oczywiście o czole takiego czegoś reszta standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.11.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Sama płyta czołowa to pikuś . Zaczynasz od przymocowania do sufitu odpowiednioponacinanego profilu, najlepiej "U" 3 x 3 , w pożądanym kształcie łuku. Potem robisz sufit podwieszany ,kończąc go tym samym kształtem. Na końcu płyty GK podwieszonej musi się pojawić drugi raz profil taki jak ten na suficie. Łącząc oba profile krótkimi kawałkami (odpadkami ) profila , tworzyszkonstrukcję , do której możesz przykręcić płytę do gięcia , lub krótsze ponacinanekawałki płyty zwykłej . Gips i niezawodna rączka dopełniają reszty. Im dokładniejprzygotujesz poszczególne etapy , tym pewniejszy efekt końcowy . Zwróć uwagę,by sprawdzając dokładność miedzy dolnym i górnym łukiem (profilem), był pionw każdym miejscu . Będzie łatwiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert999 08.11.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 A jakieś zdjęcia macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts