Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc przy wyborze szmba betonowego..!

mrysiak82

Recommended Posts

Witam,

Pilnie potrzebuje Waszej pomocy przy wyborze firmy od szamba betonowego.W okolicach w których się buduje jest

wysoki poziom wód gruntowych,czyli w Jaktorowie za Grodziskiem Maz.Zależy mi na szczelnym szambie{jak wszystkim oczywiście:)} o poj.10m3,a firm od sz.b jest od pyty:(.Wiem że temat się powtarza ale jestem wielkiej potrzebie.

Za każdą pomoc będe bardzo wdzwięczny!!!!

Pozdrawiam

beton używany do produkcji zbiorników jest szczelny w prawie wszystkich zbiornikach. jednym z podstawowych błędów montażu jest mocowanie płyty, kominka oraz uszczelnianie wprowadzenia rury pianką montażową. Dość często z braku czasu zbiornik zaraz po zamontowaniu i uszczelnieniu zaprawą z dodatkiem uszczelniaczy jest natychmiast zasypywany (wg szanujących się producentów zasypywać powinno się po minimum 24 godzinach).

Ważne jest również aby ścianki zbiornika były jednej grubości. Je we wrześniu zmawiałem w firmie Jesbet. Obecnie trudno jest mi powiedzieć cokolwiek o szczelności bo jak na złość nie padają deszcze. Mogę tylko napisać, że montaż był profesjonalny i bez zastrzeżeń.

Oprócz wyżej wymienionych kryteriów oceny brałem również pod uwagę liczbę lat istnienia danej firmy.

PiotrTok własnie dzis zamowiłem szambo w Jesbet:).Bradzo miła pani przyjeła zamowienie no i wszystko wyjasniła co i jak.mnie przekonało to że nic nie jest montowane na pianke tylko na jakas zaprawe wodoszczelna(czy jakos tak) i cena też była do przyjecia.Ogółem wielkie dzieki za podpowiedzi

• 5 months później...