Lygi 06.11.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam Kupiłem grzejnik typu drabinka do łazienki. Sprzedawca mówił mi że podłącza się go od dołu (ma przyłącza z góry i z dołu) ale instalator mówi że należy zasilenie podłączyć z góry a odpływ z dołu bo inaczej woda która wleci do grzejnika zaraz wyleci pierwszą porzeczką i grzejnik będzie ciepły tylko z dołu. Ja się nie znam ale brzmi to logicznie, z drugiej strony wolałbym żeby to sprzedawca miał rację bo rury zawsze szpecą Jak to jest z tymi grzejnikami? pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lygi 12.11.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 pomocy się tu nie doczekałem zatem zaryzykowałem i wbrew stanowczemu sprzeciwowi instalatora kazałem podłączyć grzejnik do dolnych przyłączy i wiecie co? Ryzyko się opłaciło grzejnik grzeje jak należy na całej długości. Morał ? Nie każdy fachowiec jest alfą i omegą i warto zasięgnąć wiedzy z innych źródeł zanim podejmiesz decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts