kami644 06.11.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Proszę o pomoc. Mianowicie -podczas zalewania ław murarz zamówił za dużo betonu. Wpadł na pomysł, żeby beton wylać między ławy. ławy wysokość 40cm + 10 cm chudziaka. Teraz jestem na etapie wylewania posadzki.W efekcie przestrzeń pod posadzką będzie wyglądać następująco (od spodu): 1) 10 cm betonu B20;2) 10 cm gruntu rodzimego;3) 10 cm podsypki ;4) 10 cm chudziaka;5) izolacja z ociepleniem;6) posadzka;Czy tak można zostawić, czy to nie grozi wilgocią - grunt pod domem średnio gliniasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.11.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Czy będzie wilgotno ciezko powiedzieć ale że ma szanse siadać posadzka to widać. Po co punkt 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami644 06.11.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Długa historia. murarz najpierw powiedział, że nie trzeba dawać podsypki (ponadto kazał zasypać ziemią, aż do wysokości ław - co też uczyniłem). No i zasypałem wszystko rodzimą ziemią . Jednak, później zaciągnąłem języka i powiedziano mi, że nawet jeśli to jest delikatna glina to należy dać podsypkę z piasku. Jako, że już miałem prace daleko posunięte - zatem taczką wywiozłem 20 cm ziemi (około 20m3) i zrobiłem jak powyżej. - dlatego jest punkt drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 chcesz spać spokojnie wyrzuc grunt rodzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami644 06.11.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Całe szczęście tylko pod połową domu mam ten beton, ale dzięki za zainteresowanie i podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts