Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zbrojenie stopy fundamentu

Tomasz Antkowiak

Recommended Posts

Witam

wprawdzie nie mamy jeszcze PnB i pewnie z budowa wystartujemy na wiosne, ale chce powoli zaczac kupowac potrzebne materialy. Budowac bede sam, oczywiscie pod opieka Kierownika Budowy, jak juz jakiegos wybiorai zatrudnie:)

Tymczasem pozwole sobie zapytac tutaj.

W zalaczeniu podsylam przekroj przez stope fundamentu pod nasz domek. Pytanie dotyczy zbrojenia. Generalnie rozumiem jak ma ono wygladac, pytanie dotyczy jedynie pretow rozdzielczych fi 6, jak gesto maja one byc?

Moglby ktos obeznany zerknac na ten przekroj i napisac jak to zbrojenie mialo by wygladac, jak gesto, jakie wymiary strzemion itp. Celowo nie pisze jak ja to widze aby niczego nie sugerowac:)

Z gory bardzo srdecznie dziekuje!

20111103094513007_0001.jpg

Odpowiedzi na wszystkie Pana pytania są w projekcie wykonawczym. Jeżeli takowego Pan nie posiada - zlecić jego wykonanie.

Nikt na forum nie jest wróźką aby na podstawie zerowych danych wyjściowych podawać Panu rozstawy zbrojenia - one się nie biorą z ssania palca tylko z wykonywanych przez uprawnionych do tego osób obliczeń potwierdzonych pieczęcią i podpisem.

Ta...

tak czy inaczej dziekuje za pomoc i zycze przyjemnego wieczoru.

Projekt, wraz z obliczeniami i zapewne wszystkimi niezbednymi pieczeciami czeka na PnB stad nie bardzo moge wziac go do reki celem dostarczenia innych, moze lepszych, danych.

Pod linkiem pod ktorym jest zamieszczony wyzej skan, sa jeszcze 2 inne skany, z czego jeden to rysunek a drugi obliczenia. Zakladam ze dokladniejszych danych mial juz nie bede.

https://picasaweb.google.com/piotrus.antkowiak/Fundamenty?authkey=Gv1sRgCOrnx4HQuefjgwE#

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

OK, dziekuje uprzejmie za wszytskie informacje o ktore nie prosilem oraz za odpowiedzi na wszelkie nie zadane pytania.

Widze ze nie pozostaje mi nic innego jak poczekac az bede mial spowrotem projekt (ktory o dziwo zostal adaptowany) i poprosic o pomoc kierownika budowy lub samemu to rozgryzc.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

Gość elka51

Nie jestem żadnym trolem - ale jeżeli to forum służy tylko do obrażania Kobiet

podziękowałam.

Zapomniałam od wyjazdu z PL jak "dobrze" było wśród rodaków... wszędzie widzieli spiski. Życzę miłego budowania i dużo problemów.