mandzago 06.11.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Witam! Czym obrobić i w jaki sposób czoło przedstawionej na zdjęciach lukarny? Z góry dzięki za fachowe porady Edytowane 8 Grudnia 2011 przez mandzago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.11.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Blachą na rąbek lub płytką włóknocementową w kolorze grafitowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andreas49 01.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 JA poleciłbym obrobke z tasmy ołowianej.Niestety jest dosyc droga, ale trwala i pasuje do kolorystyki dachu.Po spatynowaniu jest szara.Jest b.latwa w obrobce i ksztaltowaniu, mozna nia zakryc roznego rodzaju łuki, i owale trudne do obrobienia materialami sztywnymi.TAki sposob obrabiania wolich oczek jest b.popularny na Zachodzie. Dostepne sa trzy grubosci taśmy ołowianej oznaczone kolorami :czerwonym, niebieskim i zielonym.Czerwony - najgrubszy, niebieski - średni, zielony - najcieńszy.Tu polecałbym tasme o kodzie niebieskim lub czerwonym..Zielony jest stanowczo za cienki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.12.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 a mnie sie nie podoba sposob zamontowania orynnowania ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.12.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Jest on wynikiem niezbyt profesjonalnego wykonania okapu. Wykonawca chciał aby skropliny były odprowadzone do rynny i z dlatego opuścił ją tak nisko. Przy profesjonalnym wykonaniu okapu rynna znalazłaby się pod dachówką a skropliny też by do niej wpłynęły i okap mógłby być węższy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandzago 08.12.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mam aluminiowa taśmę Wakaflex z Brass, ale nie chcę tym obrabiać. Co do okapu to miał być szeroki. Na wielu wizualizacjach projektów Archonu właśnie taki jest(szeroki okap i rynny nisko)...może nie fachowo, ale mnie się podoba:) Dobra Panowie mam struktonit 20x20. Czy wystarczy obić nim deskę czołową lukarny czy dać jeszcze na górze po łuku dodatkowo obróbkę z blachy? Nie chce używać taśm, bo nie wyglądaja zbyt estetycznie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wystarczy Struktonit, nie wprowadzaj więcej materiałów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts