Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?  

510 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

dołączam do grona Archipelagu, owszem - domy piękne, ale....

te niedociągnięcia w projektach są koszmarne!!!

wszystko powinno być wyoślone tak, żeby się szybko i przyjemnie budowało, a tu istny bajzel!!! wszystko trzeba przeliczać samemu

i...dokładać zbrojeń!!! ale takie rzeczy wychodzą dopiero w praniu.

My mamy czasem wrażenie, że niektóre zestawienia robili

praktykanci :roll:

(mam nadzieje ze archipelag czyta to forum i wyciąga wnioski)

Ja po wielu miesiącach poszukiwań znalazłam: lustrzane odbicie projektu muratora D83 L - Pod lasem.

Nie lubię domów "wodotrysków", z wielospadowymi dachami itp., może dlatego ten tak mi przypadł do gustu, jest idealny na naszą wąską działkę i dobrze usytuowany względem stron świata. Chcę zmienić jedynie poddasze i zamiast dwóch małych łazienek zrobić jeden duży kąpielowy pokój a jedną z nich przerobić na pomieszczenie pomiędzy stryszkiem a garderobą na rzeczy niesezonowe.

Przez 3 lata szukaliśmy projektu, który spełniłby nasze wymagania. Kamea z APA-DOMY była jednym z pierwszych projektów, który nam się spodobał, jednak w kolejnej selekcji odpadł ze względu na swą wielkość. Ostatecznie powróciliśmy do niego i tak juz zostało, z czego bardzo się cieszę :D :D :D

Amor

• 2 weeks później...
Pytanie jak w tytule - jakie biuro wybraliście - ponizej zamieszczam kilka, wydaje mi się, najpopularniejszych. Czy jesteście zadowoleni ??? Czy projekty zawierały jakieś mniejsze bądż większe "buby". Czy możecie swoje biuro i współpracę z nim polecić innym?

obojętnie jakie biuro , zeby projekt sie podobal ( ciezko znalezc odpowiedni projekt)

Ja również wybrałam dom pod bukami 4 z Archon+. Jak dla mnie przepiękny, proporcjonalny i z bardzo dobrze wykorzystaną przestrzenią. Jedyną zmianą będzie przedłużenie budynku o 1 metr, żeby powiększyć kuchnię i łazienkę.

Pozdrawiam wszystkich wciąż szukających projektu :)

A jednak zmiana projektu - w zasadzie projekt bardzo podobny, tyle że ma garaż w bryle budynku (wrodzone lenistwo zwyciężyło :D), zmiany te same, biuro to samo - Archon+ Dom w winorośli 3

Wybrałem KLEO z Archipelagu.

Jenym słowem spore nieporozumienie.

Wszystkie projekty są skażone na środku paskiem autorskim szerokości 2,5 cm przez co pewne wymiary trzeba poprostu wyliczaś samodzielnie, mało tego po zsumowaniu wartości dwók równoległych boków wychodzi inna wartość liczbowa o 17 czy 27 cm.

Górny poziom posadzki z ociepleniem zaczyna się na jednym rzucie w miejscu gdzie kończą się fundamenty a na drugim rzucie na wysokości 17 cm nad końcem fundamentów, jeden wieniec wystaje ponad docieplenie, brak zwymiarowania filaru podpierającego dach.. i mógłbym chyba tak bez końca... aż boje się pomyśleć coby było jakbym wręczył ten projekt jakiemuś niedorobionemu murarzowi :o :evil: