Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?  

510 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Pracownia Archipelag - projekt NASTKA

Ps. potwierdzam opinie na forum, dlaczego oni nie wyciągają wniosków ???

W Nastce na wysokości górnego wieńca jest okno szczytowe i wg tego projektu nie da się tak zbudować. Ale mimo wszystko dom będzie piękny (po małych poprawkach). Trzeba mieć dobrą firmę wykonawczą, albo samemu się trochę znać i umieć czytać rysunek techniczny. :)

• 3 weeks później...

Kupilem projekt w Archipelagu. Jestem zdruzgotany jego jakością ;( Nie wiem czy sa jakies wymagania (pewnie sa) co do zawartosci projektu gotowego, ale moj na bank nie przekracza minimum ani o jeden procent. Generalnie jest tak oszczedny w informacjach, ze w trakcie adaptacji i budowy trzeba bylo mase spraw wyliczyc i wyrysowac od podstaw. W tym co juz bylo znalazlo sie mnostwo bledow: murlaty nie majace sie na czym wspierac, zle wysokosci wiencow, brak wymiarow czesci domu, ktora byla obnizona w stosunku do glownej itp.

Moja siostra budowala dom z MTM Styl i z tego co widzialem byl to projekt o wiele dokladniejszy i bardziej treściwy.

Projekt wybieraliśmy z mężem przez miesiąc ale były to poszukiwania baaaardzo intensywne. Myślałam, że oszaleję! Jeśli dom podobał mi się z zewnątrz to coś nie grało w środku i odwrotnie, albo nie pasował na naszą działkę itp. Bardzo podobały mi się projekty z Archonu ale tak do końca żaden nie spełnial naszych wszystkich wymagań. Stanęło w końcu na projekcie APS 96 z pracowni Archi - projekt.

http://www.archi-projekt.com.pl/dat/front/96.jpg

Kupilem projekt w Archipelagu. Jestem zdruzgotany jego jakością ;( Nie wiem czy sa jakies wymagania (pewnie sa) co do zawartosci projektu gotowego, ale moj na bank nie przekracza minimum ani o jeden procent. Generalnie jest tak oszczedny w informacjach, ze w trakcie adaptacji i budowy trzeba bylo mase spraw wyliczyc i wyrysowac od podstaw. W tym co juz bylo znalazlo sie mnostwo bledow: murlaty nie majace sie na czym wspierac, zle wysokosci wiencow, brak wymiarow czesci domu, ktora byla obnizona w stosunku do glownej itp.

Moja siostra budowala dom z MTM Styl i z tego co widzialem byl to projekt o wiele dokladniejszy i bardziej treściwy.

zgadzam sie w całej rozciagłości...ja zobaczyłam projekty z innych pracowni to zrobilam takie :o :o oczy....

do mojego projektu Irmy nalezy dodoac stalowe Heby ktorych nie mozna nigdzie zamowic ( chyba ze w hucie specjalne zamowienie) i wiezba moglaby spoko wystarczyc na trzy domy...

• 2 weeks później...
  • 1 month później...