Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?  

510 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wysłany : Nie Maj 02, 2004 10:46 pm Temat postu :

--------------------------------------------------------------------------------

storkadalbert umieram z ciekawości, bo widziałam ich osiedle. Pięknie to wygląda. Twój, to projekt gotowy? Robiłeś rozeznanie, co do jakości wybudowanych domków?

* * *

Domy i osiedla są piękne. Szczególnie efektownie prezentują się chaty kryte wiórem osikowym (warto pojechać do Powsina).

Jakość wykonania OK. Nie należy mieć obaw.

Mój projekt jest "lekko" zmodyfikowany.

Wszelkie sympatyczne rozmowy na temat projektów, użytkowania, architektury ogródka itp. można prowadzić w siedzibie firmy w Zalesiu.

Pozdrawiam.

Będzie i weranda (zadaszony taras piknikowy od wschodniej strony) oraz od strony ogrodu (południe).

Co do technologii, to też miałem obawy, ale oglądałem wnętrza, wykonanie, testowałem taki dom zimą i spokojnie można budować szkieletora... ;-) Zresztą w klimatach bardziej surowych też tak mieszkają... :-))))

Będziesz budował na swojej działce, czy wchodzisz w ich inwestycję?. Ja byłam na osiedlu Wólka Jazgarzewska, czy coś takiego pod Zalesiem. Było to 2 lata temu i też pochodziłam po domkach i pytałam się o cenę za 1m2. Oni tam mają wszystko na prąd i troche narzekali, że bez przerwy mają wyłączenia. Ale rachunki pokażne. W domku blizniaczym 800 PLN za m-c w zimie.

Zresztą w Zalesiu jest b. dużo domków z ich biura projektowego. :D

Qrczę tylko ta technologia. To nie o to chodzi,że oni zle buduja, tylko, że mój brat mieszka w Stanach w kanadyjczyku i konsekwentnie mi go wybija z głowy.

A czy słyszałes, żeby projektowali domki w technologii tradycyjnej? One są takie piękne :D

Proponuję wizytę w biurze, ul. Piękna 8 Zalesie Górne.

Wszystkiego dokładnie się dowiesz! Miło i spokojnie porozmawiasz...

Ja zaczynam budowę pod Zalesiem G. na własnej działce.

Warto zainstalować solidny kominek. Rachunki są wówczas dużo niższe.

Od 15 lat użytkuję poza tym drewniany domek letniskowy. Nie mam więc obaw do tej technologii.

Słyszałem o budowie dworków murowanych, ale to nie to samo co drewno... Od wielu wieków isniało budownictwo drewniane i ludziska żyli...

Przyjedź do Zalesie do biura. Tak będzie najlepiej...

Pozdrawiam.

Dobre spostrzeżenie :oops: dom ma powierzchni użyt. 107,9+19,7 garaż.

W projekcie nie robiliśmy wielkiej rewolucji gdyż Rozmaryn jest tak stworzony, że nie bardzo można go zmieniać. Natomiast połączyliśmy dwa pokoje po 11,7 aby mieć większą sypialnię. Także nasz domek ma trzy pokoje i jak na nasze potrzeby to zupełnie wystarczy.

Zawsze można zagospodarować podasze :lol:

ps. Lecz choć nie jest duży to jednak sporo nas kosztował. Przede wszystkim dach był drogi. Domek jest ładny ale drogi. :-?

bardzo drogi jest dach, bo jest wielospadowy, duży (260 m kw.), jest dużo odpadów. Sam dach (z robocizną) stanowił około 40% stanu surowego. Wydaje mi się, że to dużo. Jeśłi miałbym teraz wybierać pewnie długo zastanawiałbym się nad Rozmarynem i chyba poszukałbym projektu z dwuspadowych dachem.

Ale jest przynajmniej czym oko cieszyć :D

A jeśli chodzi o okiennice to z pewnością będą, chciałbym aby domek miał charakter wiejski, rustykalny. Okna zamówiłem ze szprosami i drzwi wejściowe też mają szybki. W czerwcu będę je wstawiał to w moim albumie znajdą się nowe zdjęcia.http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/okularnik.gif