storkadalbert 02.05.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 http://www.dworekpolski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 02.05.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 storkadalbert umieram z ciekawości, bo widziałam ich osiedle. Pięknie to wygląda. Twój, to projekt gotowy? Robiłeś rozeznanie, co do jakości wybudowanych domków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 02.05.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 ARCHIGRAPH-NICOSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
storkadalbert 03.05.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Wysłany : Nie Maj 02, 2004 10:46 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- storkadalbert umieram z ciekawości, bo widziałam ich osiedle. Pięknie to wygląda. Twój, to projekt gotowy? Robiłeś rozeznanie, co do jakości wybudowanych domków? * * *Domy i osiedla są piękne. Szczególnie efektownie prezentują się chaty kryte wiórem osikowym (warto pojechać do Powsina).Jakość wykonania OK. Nie należy mieć obaw. Mój projekt jest "lekko" zmodyfikowany. Wszelkie sympatyczne rozmowy na temat projektów, użytkowania, architektury ogródka itp. można prowadzić w siedzibie firmy w Zalesiu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 03.05.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Byłam, byłam, a sami właściciele, jaki mają dom eh Nie ukrywam, że obawiam się tej technologii. A będziesz miał werandę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
storkadalbert 03.05.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Będzie i weranda (zadaszony taras piknikowy od wschodniej strony) oraz od strony ogrodu (południe). Co do technologii, to też miałem obawy, ale oglądałem wnętrza, wykonanie, testowałem taki dom zimą i spokojnie można budować szkieletora... Zresztą w klimatach bardziej surowych też tak mieszkają... ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 03.05.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Będziesz budował na swojej działce, czy wchodzisz w ich inwestycję?. Ja byłam na osiedlu Wólka Jazgarzewska, czy coś takiego pod Zalesiem. Było to 2 lata temu i też pochodziłam po domkach i pytałam się o cenę za 1m2. Oni tam mają wszystko na prąd i troche narzekali, że bez przerwy mają wyłączenia. Ale rachunki pokażne. W domku blizniaczym 800 PLN za m-c w zimie. Zresztą w Zalesiu jest b. dużo domków z ich biura projektowego. Qrczę tylko ta technologia. To nie o to chodzi,że oni zle buduja, tylko, że mój brat mieszka w Stanach w kanadyjczyku i konsekwentnie mi go wybija z głowy. A czy słyszałes, żeby projektowali domki w technologii tradycyjnej? One są takie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
storkadalbert 03.05.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Proponuję wizytę w biurze, ul. Piękna 8 Zalesie Górne. Wszystkiego dokładnie się dowiesz! Miło i spokojnie porozmawiasz... Ja zaczynam budowę pod Zalesiem G. na własnej działce. Warto zainstalować solidny kominek. Rachunki są wówczas dużo niższe.Od 15 lat użytkuję poza tym drewniany domek letniskowy. Nie mam więc obaw do tej technologii. Słyszałem o budowie dworków murowanych, ale to nie to samo co drewno... Od wielu wieków isniało budownictwo drewniane i ludziska żyli...Przyjedź do Zalesie do biura. Tak będzie najlepiej...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
storkadalbert 03.05.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Suplement:Jak się spisuje Twój obecny domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.05.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Kalina z Archetonu. Parterówka 128 m2.Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 09.05.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 "Dom w rozmarynie" pow. użyt. 128 mPozdrawiam http://foto.onet.pl/upload/17/67/_258341_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 09.05.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 zapomniałem dodać że projekt z firmy Archonhttp://www.emotikony.friko.pl/emots/jupi.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 09.05.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Latarnik. Śliczny domuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 09.05.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Dzięki, dziękihttp://www.emotikony.friko.pl/emots/leming.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 09.05.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Latarnik, a coś zmieniałeś w projekcie, bo dla mnie ma wszystko na swoim miejscu . Czy dom ma wreszcie 107 czy 127 m2 pow. użytk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 10.05.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Dobre spostrzeżenie dom ma powierzchni użyt. 107,9+19,7 garaż. W projekcie nie robiliśmy wielkiej rewolucji gdyż Rozmaryn jest tak stworzony, że nie bardzo można go zmieniać. Natomiast połączyliśmy dwa pokoje po 11,7 aby mieć większą sypialnię. Także nasz domek ma trzy pokoje i jak na nasze potrzeby to zupełnie wystarczy. Zawsze można zagospodarować podasze ps. Lecz choć nie jest duży to jednak sporo nas kosztował. Przede wszystkim dach był drogi. Domek jest ładny ale drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 10.05.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A okiennice pewnie poświęciłeś Ale dlaczego ten dom jest drogi Jest taki ustawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 10.05.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 bardzo drogi jest dach, bo jest wielospadowy, duży (260 m kw.), jest dużo odpadów. Sam dach (z robocizną) stanowił około 40% stanu surowego. Wydaje mi się, że to dużo. Jeśłi miałbym teraz wybierać pewnie długo zastanawiałbym się nad Rozmarynem i chyba poszukałbym projektu z dwuspadowych dachem. Ale jest przynajmniej czym oko cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 10.05.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A jeśli chodzi o okiennice to z pewnością będą, chciałbym aby domek miał charakter wiejski, rustykalny. Okna zamówiłem ze szprosami i drzwi wejściowe też mają szybki. W czerwcu będę je wstawiał to w moim albumie znajdą się nowe zdjęcia.http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/okularnik.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 11.05.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 A czy ktos buduje wg projektu z KB Projekt? jakos nie widze wzmianki o tej firmie a jestem ciekawa opiniii, jest tam projekcik ,ktory podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts