Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?  

510 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?

Recommended Posts

"Dom doskonały" z pracowni Jota z Gdańska. Narazie jestem na etapie uzgadniania zmian do projektu typowego. Chcę go wybudować z ytonga grubości 40 cm i przesunąć jedną ścianę zewnętrzną. Na razie kontakt z biurem przez mail bardzo dobry, i oby było tak dalej. 8)

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

http://agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=104&usid=1 wybraliśmy z agrobispu jest najładniejszy z setek, które oglądaliśmy

1- prosty

2- symetryczny

3- pustka nad częścią salonu

4 -jasny

5-swojski, by nie powiedzieć wsiowy w dobrym tego słowa znaczeniu

ale jeszcze nie jest budowany :cry:

Pozdro

:D

MIŁKA z Archipelagu, ale przyznam że posłużyła raczej jako materiał wyjściowy do naszego domu, niż jako projekt gotowy :lol:

bezproblemowe pozwolenie na dowolne zmiany, natomiast sam projekt z dużą ilością błędów i niedomówień, mógłby sprawić spore problemy, gdyby chcieć się trzymać go jakoś bardziej precyzyjnie...

• 2 weeks później...

Latarnik, KrzysiekS, ja również buduję w/g projektu Archonu (Pod sosnami).

Jest duże podobieństwo wnętrz, zwłaszcza parteru w tych domach, dość nietuzinkowanego i wyrafinowanego. :D

Frajdą dla mnie jest urządzanie otwartej przestrzeni na dole.

Za to golgotą -zmaganie się z łazienką na górze.

Jest jeszcze kilka elementów naszym zdaniem niedopracowanych, które naraziły nas na zbędne koszty. Żałuję , że nie konsultowaliśmy się z architektem.

ŻYCZĘ ŻEBY SIĘ WAM SYMPATYCZNIE MIESZKAŁO

pozdrawiam

Ala II z Archipelagu . Stali na zbrojenia ( w/g projektu ) kupilismy tyle, ze mozna by wybudowac niezly bunkier. Poza tym drobne niescislosci, w pore wychwycone. Ogolnie moze byc. Najwazniejsze , ze efekt koncowy, tj. sam domek jest bardzo ladny. Pozdrawiam

Projekt z archigraphu. Troszkę mało czytelny, i musiałem sporo się przyglądać aby wyczaić dokłądnie o co chodzi, albo szukać wymiarów. Pozatym było kilka dziwnych rzeczy w projekcie np. okno przy samej ścianie co stwarzałoby brak możliwości powieszenia karnisza :) Ale ogólnie dom naprawdę ładny.

Typ Verona. Polecam :)

My mamy dom z konkursy DOM DOSTEPNY 2002.

AGM 0201 proj. G. Miąsko.

W katalogu projektów Muratora nazywa się C 76 Na Skraju.

Jest super. Jest nieduży a ma wszystko: gabinet, 3 sypianie, spiżarnię i garderobę.

Najważniejsze że przy naszej sypialni będzie osobna łazienka i garderoba.

Miał wprawdzie tylko 1 garaż ale pan architekt szybko i bezproblemów (za drobną opłatą) przerobił na na podwójny.

I jest tani w budowie!!!!!!!!!!!!

• 11 months później...