Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?  

510 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego biura projekt gotowy wybraliście ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy Babie Lato z Apa-domy. Świetny domek, dający duże możliwości i można go realizować etapami. Można też zrobić w nim 2 niezależne mieszkania w razie potrzeby. Wymaga jednak dużej działki. Minimalne wymiary podane na stronie są na prawę minimalne i dom będzie wyglądał nieciekawie.

U nas VIRGO II z pojedynczym garażem z DOMUSA. Nam sie bardzo podoba.

Nie wiem dlaczego do dzisiaj na ich stronie jest tylko wersja z podwójnym garażem.

Były drobne błędy w zestawieniu więźby dachowej ( źle zwymiarowane bale, za dużo słupów), ale poinformowałem o tym DOMUSa coby następni mieli lepiej :wink:

Pozdrawiam

Ja wybrałem "ROZYNĘ" - nowość z grupy ARCHIPELAG.Po przeczytaniu opinii o ARCHIPELAGU widzę że czekają mnie nielada problemy! Chyba znowu będę spał po 2godziny dziennie i przeżywał - a może nie będzie tak źle. Jeżeli ktoś z forumowiczów zdecydował się również na ROZYNĘ to proszę odpiszcie [email protected] - pozdrawiam.

historia :wink: zaczęła się od archonu, potem był archigraph, aż zdecydowaliśmy się na

WB 3920 z Agrobisp-u :D

oczywiście ze zmianami, bo wersja oryginalna jest nieco "przysadzista" :oops: (podwyższyliśmy poddasze, dodaliśmy wiatrołap i wygospodarowaliśmy na parterze mały gabinecik - niestety kosztem kuchni i salonu :cry: )

Też wybieram i co tydzień zmieniam projekty. Powiem szczerze, że najbardziej gustuję w Archipelagu, ale projekty Muratora też są świetne. Trochę zrewidowałem pogląd na Archipelag po przeczytaniu tylu negatywnych postów. Wstępnie wybrałem projekt "IDALIA", ale juz widzę, że problem będę miał z poddaszem, więc rezygnuję. Z Muratora wybrałem "NIEWIELKI" -wariant I, ale jest on szerszy o 1,40m i nie nadaje się na działkę /koszt stan sur. zam. 144,3zł/

A przy okazji nie wiem czy to jest błąd, ale mniejszy i o wiele prostszy domek /na który tez zwróciłem uwagę/ kosztuje 144,4zł. Czy to możliwe?