Foczki 07.11.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam, Mam działkę 1000 m2, na niej dom 160 m2, szerokość działki 20 metrów.Prowadzę działalność gospodarczą i potrzebuję trochę więcej przestrzeni. Chciałem na tyłach działki postawić budynek o funkcji: - garaż (na jedno auto)- mała produkcja - mini warsztat (potrzeba na to 6 m2) właściwie raczej wolałbym aby to w papierach nie istniało.- biuro - dwa pomieszczenia na górze Nie wiem jak z punktu widzenia prawnego taki budynek miałby się nazywać. Najprościej będzie nazwać to garażem, no ale chciałem mieć na górze (piętro) nad tym garażem jeszcze dwa pomieszczenia biurowe a nie widziałem garaży piętrowych... W biurze ma pracować tez pracownik. Obok w domu są łazienki, kuchnia itp nie chcę budować tego w "garażu" o ile przepisy nie wymuszą tego na mnie. Proszę o porady jak taki budynek zakwalifikować i jakie przepisy muszę spełnić. P.S. Najlepiej jeszcze gdyby stał w granicy działki, obok jest pole - działka rolna, w z tego co do tej pory wyczytałem przepisy dotyczą odległości od sąsiedniej działki budowlanej -3 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts