lessio 16.03.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 wczoraj rozpoczołem kopanie fundamentów, jeszcze nie mam prądu i wody ale pozycze od sąsiada, w piatek chce zalać a za tydzień zasypać..po swietach sciany /BK/ a w maju dachtrzy miesiące na wykończenie i w październiku sie wprowadzam!MOŻE KTOŚ JESZCZE PODZIELA MÓJ OPTYMIZM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ElaB 16.03.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Podzielam. Wszystko zalezy od ekipy budowlanej, rozmiaru domu, finansow. Proponuje w miedzy czsie zalatwiac prad, wode no i zastanowic sie nad sciekami jezeli nie posiadasz kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lessio 16.03.2004 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 jak bedą stawiać ściany załatwie wode, prąd i szambo,chociaż z prądem zastanawiam sie czynie dogadać sie z sąsiadem na wewnętrzny licznik na jego działce /oszczędze z tysiaka/po co kupować szafke budowlaną którą póżniej i tak trzeba sprzedaćdzieki za wsparcieles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PADI 16.03.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 jak bedą stawiać ściany załatwie wode, prąd i szambo, chociaż z prądem zastanawiam sie czynie dogadać sie z sąsiadem na wewnętrzny licznik na jego działce /oszczędze z tysiaka/ po co kupować szafke budowlaną którą póżniej i tak trzeba sprzedać dzieki za wsparcie les POZyczasz prad od sasiada to nie baw sie w odizelne liczniki. Po prostu przez okres budowy, czy tez ,, najmu,, pradu oplacaj caly rachunek i jego zuzycie i swoje. Jeszcze taniej a sie odwdzieczasz za przysluge. Ja tak robie i uwazam, ze to fer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiK 16.03.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Wydawało nam się że to my jesteśmy o[tymistami za dwa dni ściągamy humus i mamy zamiar wprowadzić się na gwiazdkę 04' jestey pełni podziwu i trzymamy kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 16.03.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 MOj kolega wybudowal sie w 8 miesiecy CALOSC!!! Ze wszystkimi papierkami (fakt ze mial aktualny plan), 140m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.03.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Ja może nie październik ale jeszcze ten rok Tak trzymaj Chociaż już słyszałam opinie, że jestem lekko stuknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy ivan 17.03.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 a ja slyszalam ,ze jak jest rok przestepny to nie powinno zmieniac sie miejsca zamieszkania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 17.03.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Nie mam jeszcze pozwolenia na budowę a też mi się marzy wprowadzić się jeszcze w tym roku. Chcemy wykończyć tylko dół. Oby pogoda dopisywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.03.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 wczoraj rozpoczołem kopanie fundamentów, jeszcze nie mam prądu i wody ale pozycze od sąsiada, w piatek chce zalać a za tydzień zasypać.. po swietach sciany /BK/ a w maju dach trzy miesiące na wykończenie i w październiku sie wprowadzam! MOŻE KTOŚ JESZCZE PODZIELA MÓJ OPTYMIZM? Rozumiem, że nie pracujesz, masz nieograniczony dostęp do kasy i co oczywiste niewyczerpane chęci. Powodzenia! Szanse są. Nikłe ale jednak. Tylko zgraj dokłądnie wykończeniówkę, bo zajmuje więcej czasu niż mogłoby się wydawać... A na pewno więcej niż sama budowa. A może masz zamiar mieszkać w "prowizorce". To na pewno się uda. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Lessio, powodzenia. My też zaczynamy w tym roku, lecz wprowadzimy się pewnie za jakieś dwa lata Jeżeli tylko czas pozwoli pisz jak sobie radzisz. Jestem pewna , że wielu forumowiczów będzie śledziło ten wątek. Jeszcze raz powodzenia ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRadzi 17.03.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Hi, No i przylacze gazowe (jesli jest tam taka mozliwosc). W Poznaniu czeka sie w tej chwili ok 6 miesiecy Pozdrowienia KR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 17.03.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Lessio - Gratulacje Ja zaczynam w piątek, ale budowa jest rozłożona na dwa sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 17.03.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Gratuluję optymizmu lub kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 jak jest kasiora to mozna nawet w 4 miesiace wybudowac sie pod klucz.-stan surowy -1miesiac-dach -1 tydziena na reszte zostaje prawie 3 miesiace.Zatrudniajac pare ekip naraz wszystko jest mozliwe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 17.03.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Trzymaj się lesiio - ja mam podobnie z tym że wprowadzę sie gdzieś koło grudnia - ale ja tylko dostawiam (160 m)do istniejacej chałupki (80m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.03.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 w przyszłym tygodniu pomiary na działce gwiazdka już nowym domku pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 17.03.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Na razie mam stan 0, mam zamiar się wprowadzić w październiku. Już bym zaczął, ale się nie da wjechać na działkę ciężkim sprzętem i czekam aż troszkę wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fogel 17.03.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Ja miałem zacząć wczoraj, ale jeszcze grunt nie odmarzł i jest sporo wody na działce bo nie wsiąka. WIOSNO PRZYBYWAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 17.03.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 jak bedą stawiać ściany załatwie wode, prąd i szambo, chociaż z prądem zastanawiam sie czynie dogadać sie z sąsiadem na wewnętrzny licznik na jego działce /oszczędze z tysiaka/ po co kupować szafke budowlaną którą póżniej i tak trzeba sprzedać dzieki za wsparcie les POZyczasz prad od sasiada to nie baw sie w odizelne liczniki. Po prostu przez okres budowy, czy tez ,, najmu,, pradu oplacaj caly rachunek i jego zuzycie i swoje. Jeszcze taniej a sie odwdzieczasz za przysluge. Ja tak robie i uwazam, ze to fer. Też uważam , że to najlepsze rozwiązanoie do czasu aż będziesz muiał własne prxzyłaczę. ja korzystałem z prądu od sasiada przez 3 miesiące i niezależnie od tego ile ON korzystał z prądu ja opłacałem cały rachunek. Moim zdaniem wodę załatwiaj KONIECZNIE teraz. Nie wiem czy ekipa będzie chciała rozpocząć budowę bez przyłącz wodnego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts