Marek30022 17.03.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Gratuluję. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lessio 17.03.2004 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 dzięki wszystkim za wsparcie!ławy już wykopane, mam gline wiec leje w gline,radziłem sie conajmniej dwudziestu osób związanych z budownictwem i odradzli mi folie czy zbędny szlunek, jutro skączą mi wiązać zbrojenie a na piatek mam mieć betonpeniam troche zeby mi w nocy nie ukradli, stal teraz w cenie na poniedziałek bloczki betonowe, izolacje, styropian, siatka i na z tydzień chce zasypać..sąsiad nie chce słyszeć o żadnej dopłacie do prądu, ma stan surowy ale narazie czeka, ale i tak cos mu kupie.....z wodą gorzej bo nie mam jeszcze papierów..jestem geodetą i siedze dość mocno w tematach budowlanych,zawsze jest sie kogo doradzic i wiadomo gdzie co zalatwicpo za tym kończylem budownictwo,i zaoszczedze na geodecie...bierzemy kredyt 150000, mamy ok 50000, i mieszkanie do sprzedania na koniec, projekt ola II z PSB: 149 m, parter z poddaszem urz., z garzem, ale narazie mamyzapotrzebowanie tylko na dółwoda i prad jest przy działce, na gaz biore butle i kominek z plaszczem mysle ze mi sie uda!les Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 17.03.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 lessioile będziesz czekał aż ławy będą związane zanim zaczniesz stawiać ściany fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 17.03.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Lesio jestem z Toba calym sercem!!! Tez chce sie wprowadzic jeszcze w tym roku, ale ja mam juz stan surowy. Dawaj czadu stary!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lessio 17.03.2004 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 piatek rano leje w poniedziałek zwoże bloczki i muruje, trzy,cztery dni starczą, tymbardziej ze te pare bloczkow to przecież żadne obciązenie dla ław które mają dźwigać cały dom, nie ma co stwarzać stucznych przestojówles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatanka26 17.03.2004 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Dołączam sie do stuknietych.Decyzja na pozwolenie jest w trakcie.Jak tylko będzie prawomocna - ruszamy.Do pażdziernika przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 ja zaczynam budowe jutro a w przyszlym tygodniu juz sie wprowadzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 18.03.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 jak jest kasiora to mozna nawet w 4 miesiace wybudowac sie pod klucz. -stan surowy -1miesiac -dach -1 tydzien a na reszte zostaje prawie 3 miesiace.Zatrudniajac pare ekip naraz wszystko jest mozliwe! No dobra a co z "wysezonowaniem" budynku ? pozdrawiam Mwanamke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 18.03.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Nie wiem czy współczuć Ci, czy gratulować . A tak powaznie, dużo cierpliwości do ekip. Licz, sprawdzaj wszystko i na każdym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 18.03.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ja tez chce zaczac w przyszlym tygodniu ale strasza mnie ze bedzie padal snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 18.03.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 1. Jeśli zalewasz ławy z gruchy betonem B15 to tak naprawdę możesz zaczynać murować już następnego dnia. A weekend to już świat i ludzie... 2. Ja zaczynałem w lipcu więc w jeden sezon nie miałem szans. Stan surowy z pokryciem dachu zajął mi 4 m-ce. Teraz mam zamiar wykończyć w 5-6 m-cy. Razem wychodzi 9 do 10 miesięcy - pewnie da się szybciej (i oby Tobie się udało) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbaa 18.03.2004 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 W poniedziałek mam energię w czwartek przylatuje kopara kopie fundameny szambo i studzienkę wodomierzową (podłączenie do wody miejskiej). Ekipa stawia sławojkę na zbiorniu szamba. Od kolejnego poniedziałku ekipa czyni swoją powinność. Myśle że listopad to realna data wprowadzki. 116m2 Hania archipelag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agu 19.03.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ludziki, byl przeciez watek, ze lepiej jest jednak posezonowac budynek. Rozumiem Wasz entuzjazm, ale myslecie tez o zdrowiu swoim i swoich rodzin. Mieszkanie w niewysuszonym budynku chyba nie jest najlepsze. A tak a propos to mam pytanie, napisalicie, ze lawa fundamentowa powinna schnac 1 gora 2 dni. Gdzie slyszalam , ze ok. 2 tyg. to czas potrzebny, aby fundamenty nabraly najlepszych wlasciwosci, jak to w koncu jest?pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 19.03.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ja zaczynam w poniedziałek i też chcę ubierać choinkę w nowym lokum. Dla zwolenników sezonowania budynku ( choć ja też uważam to za niegłupie )- co myślicie o SEZONOWANIU ZACIĄGNIĘTYCH KREDYTÓW ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.03.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 LESSIO przyłaczam sie do gratulacji. Ja zacząłem dzisiaj, ale budowę mam rozplanowana na dwa sezony. Chyba żeby - bo cos mnie korci skończyc to w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 20.03.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Co do energii elektrycznej to tez uważam , że powinieneś pozyczyc od sąsiada na okres budowy /po co przepłacać za skrzynkę budowlaną/, a potem załatwić już docelowe przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 20.03.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Lessio dasz radę. My zaczęliśmy dziewiątego i ściany fundamentowe już stoją, a w poniedziałek zaczną się izolacje pionowe, w piątek leją płytę. U nas ławy wiązały 20 godzin. 3m sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.03.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Ja też tak chcę Moja odwaga rozpocznie sie w kwietniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamuk 21.03.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Ja zaczynam w maju i chciałabym skończyć w tym roku .Nie wiem czy mi się to uda. Jestem dobrej myśli. Ta cała budowa jeszcze się nie zaczęła a już spędza mi sen z powiek. Myśl "czy mi starczy i na ile mi starczy "jest okrutna. Jestem skrupulatna i lubię wszystko zaplanować, ale czytając forum dochodzę do wniosku ,że nie zawsze jest to możliwe. Dzisiaj jest już wiosna i nie mogę doczekać się już początku budowy. Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 21.03.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 wczoraj rozpoczołem kopanie fundamentów, jeszcze nie mam prądu i wody ale pozycze od sąsiada, w piatek chce zalać a za tydzień zasypać.. po swietach sciany /BK/ a w maju dach trzy miesiące na wykończenie i w październiku sie wprowadzam! MOŻE KTOŚ JESZCZE PODZIELA MÓJ OPTYMIZM? Cześć LESSIO Ja tez rozpocząłem budowę wczoraj. Dobra data - pirwszy dzień wiosny. Mam nadzieję, że Boże Narodzenie będzie juz w nowym domu. Buduję dom częciowo podpiwnicziny z poddaszem użytkowym, więc mam obawy czy zdążę? Lessio z czego budujesz bo tempo masz zabójcze ? Życzę powodzenia Poldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts