owp 08.02.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Polacy nie są głupi, tylko że zwrot inwestycji w takie okna nastąpiłby w 60 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.02.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Polacy nie są głupi, tylko że zwrot inwestycji w takie okna nastąpiłby w 60 lat... Nie mówiłem tu akurat o głupocie za brak inwestowania w japonskie szklenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faneuro 08.02.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Niestety, ale okna na dzień dzisiejszy przy najniższym U = 0,7 W.m2xK (bardzo drogie konstrukcje) i tak są na poziomie ściany elewacji bez docieplenia. Jest pewne światełko w tym "okiennym tunelu" - chodzi o szyby próżniowe, ale niestety, koszt m2 = 400 Euro i nawet na tzw.Zachodzie jest to problem dla Inwestora ale w Japonii już nie U takiego "monstrum" = 0,22 do 0,30 w zależności od stosunku boków. Także jest to poziom Ytonga. Daj jakiegoś linka , co potwierdzi Twoje słowa 400Euro , to rozumię ,że w europie , może 400 jenów , może dolarów, netto , brutto ? z transportem czy bez ? Bo wiesz ,Japonia wcale nie ma najwyższego PKB , są kraje bogatsze , więc nie wiem dlaczego akurat w Japoni ich stać Technologia kosmiczna, mówsz , że próżnia ? i zwykłe szyby ? nic nie wklęsłe ? Bo na razie to taki nius z ryneczku Panie drogi , od babci za rogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.02.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ee, w Polsce są już od dawna: http://www.forumbudowlane.pl/vt/3411/0/okno-prozniowe-paruje-w-srodku Tylko parują w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.02.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ee, w Polsce są już od dawna: http://www.forumbudowlane.pl/vt/3411/0/okno-prozniowe-paruje-w-srodku Tylko parują w środku... Nie dość wyraźnie widzę - teraz żartowałeś? Bo próżnię to ja wyczuwam ale w głowie sprzedawcy/klienta od okien ze wskazanego wątku. To dość popularny błąd - mówienie że między szybami jest próżnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 No raczej, że żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ... Bo na razie to taki nius z ryneczku Panie drogi , od babci za rogiem hmm...sam sobie znajdź linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.02.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 hhahahahahahahaha(musiałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts