mnowak355 08.11.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Witam Może ktoś pomoże bo utknąłem. Mo problem wygląda następująco. Kilka lat temu kupiliśmy z żoną działkę rolno budowlaną przez którą biegnie linia przesyłowa prądu SN. Poprosiłem zakład energetyczny o przesunięcie słupów w granicę tak aby nie tak bardo kolidowała z możliwością zabudowy. Odpowiedzieli że zezwalają na przebudowę ale projekt i wszystkie prace muszę przeprowadzić na własny koszt. poprosiłem więc o podanie dokumentu na podstawie którego ta sieć w ogóle została wybudowana. Podano mi numer sprawy. Napisałem do wszystkich jednostek samorządu w których mogło znajdować się owo pozwolenie. Okazało się że może znajdować się w archiwum Państwowym M Krakowa. Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani z archiwum twierdząc że z tego roku nie ma żadnych pozwoleń na budowę wydanych na terenie mojej gminy, dodatkowo poinformowała mnie że numer który otrzymałem z zakładu energetycznego jest sygnowany jak decyzja wywłaszceniowa a nie pozwolenie na budowę. Teraz szczerze mówiąc nie wiem co robić. Chciałem sprawdzić czy owa sieć jest wybudowana zgodnie z pozwoleniem na budowę a może się okazać że żadnego pozwolenia nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts