PasiuMoniś 29.01.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ide wywalić stary popiół i czekam na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Jak wszyscy Martinos, jak wszyscy, bez wyjątków.Teraz pomyślcie co by było jak byście zostali sami z tymi wynalazkami, ja wtedy nie wiedziałem że takie forum nawet istnieje.Po ponad dwóch miesiącach zakwaterowania w kotłowni myślałem że złapię za kątówkę wytnę to gówno i wywalę na kupę złomu za garażem taki byłem już wkur...y.Do póki nie kupiłem to producent w dupę właził bez wazeliny i wszystko było takie proste.Jak zadzwoniłem kilka razy to twierdził że złe nastawy, pytam to jakie są prawidłowe żeby to hujo...wo nie gasło, to mówi że muszę to sobie już powoli dobrać, później przestał odbierać telefony od intruza, zadzwoniłem z innej komórki to odpowiedź: "panie węgiel huj..y.Dałem sobie spokój i tak grzebałem dalej aż zajarzyłem o co w tym wszystkim chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 29.01.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Hehe Karoka, ja jak ruszyłem z tematem nowego pieca to głównym argumentem jaki słyszałem to było, że zagląda się do niego raz w tygodniu. Dorzucić węgla i wyczyścić pojemnik z popiołem. A ostatnio żona mi powiedziała, że powinienem sobie do kotłowni łóżko i lodówkę wstawić to już w ogóle od pieca mógłbym nie wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 29.01.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja wczoraj jak przed północą w kotłowni siedziałem to o TV pomyslałem... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 hehe, żona pytała czy pamiętam jeszcze jak to się robi No trochę się wam widzę humor poprawił widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 W pierwszym sezonie paliłem z takim "wiatrem", że mi tynk na kominie popękał a komin grzał jak grzejnik, po sezonie latem gdy kocioł postał wygaszony z wymiennika zaczęły odpadać płaty kruchego czegoś [gipsu?] o grubości 1-2 mm - zadzwoniłem aż do producenta spytać czy mi się blacha nie rozwarstwiła i nie odpada płatami - powiedział, że to nagar. Potem ten "nagar" ostukiwałem bo gdy zacząłem palić znowu szybko narastał - teraz nie ma śladu po takich "atrakcjach", ale jest inny węgiel, sterownik, no i operator po przejściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 29.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja wczoraj jak przed północą w kotłowni siedziałem to o TV pomyslałem... hehe Ja tam w takich momentach częściej myślę o Karoce i sterownikach z jego oferty z dostępem via www. To co widzę w kotłowni teoretycznie mógłbym oglądać w sypialni na tablecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.01.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja tam w takich momentach częściej myślę o Karoce i sterownikach z jego oferty z dostępem via www. To co widzę w kotłowni teoretycznie mógłbym oglądać w sypialni na tablecie Prędzej czy później cię poniesie a mogłeś mieć to od razu i byłoby po problemie, widzę co jest i mogę to sam ustawić jak mam prawa, może nawet nie ustawić bo jak wiem jaka moc kotła, palnik i dmuchawa to praktycznie tylko niewielkie korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 29.01.2013 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 OK bo ide spać, proszę o ostatnie sugestie. Temp. zadana 58 (strefa zbiła to do 57) - przy ustawieniach 5/30 w4 piec osiąga zadane 57 st, przebija gdzieś do 58,5 potem spada do około 54-55 i tak w kółko. Tak wygląda palnik w podtrzymaniu (lampa to strasznie rozjasnia): Tak w fazie grzania: A tak wygląda popiół: Co zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 29.01.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Jak wrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 29.01.2013 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Czyli co? zostawić te nastawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 29.01.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Za dużo jeszcze jest węgla, ale to już bym teraz nie ruszał. Ochłodzić tez się może zanim wrócisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 29.01.2013 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 OK, wielkie dzięki wróce to trzasne fotke popiołu.MIłej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 29.01.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 30.01.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Zerknąłem jeszcze rano na popiół, było trochę niedopalonego węgla więc zwiększyłem przerwę na 32s.Czyli zostało 5/32 w4 - wrócę to dam znać co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniax 30.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Pasiu jaki ma sterownik??? ja w Cobrze przy 5 mam 28 musze powiedziec ojcu zeby ten palnik wypelnic silikonem, bo jak nastawie 80% dumchawe to schladza mi piec i temp. spada o 4 stopnie w dol ((( przy przechodzeniu z stanu podtrzymania. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez aniax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Pasiu jaki ma sterownik??? ja w Cobrze przy 5 mam 28 musze powiedziec ojcu zeby ten palnik wypelnic silikonem, bo jak nastawie 80% dumchawe to schladza mi piec i temp. spada o 4 stopnie w dol ((( przy przechodzeniu z stanu podtrzymania. Dlaczego nie korzystasz z Pida czy ADC tylko jedziesz na dwustanowym w Cobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 31.01.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Pasiu jaki ma sterownik??? ja w Cobrze przy 5 mam 28 Ja mam Titanica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniax 31.01.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dlaczego nie korzystasz z Pida czy ADC tylko jedziesz na dwustanowym w Cobrze. mam wlaczony Pid i ADC, ale to znaczy ze nie mam ustawic czasu podajnika i duchawy juz wcale???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.01.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Jaką macie wersję oprogramowania ? Trzeba ustawić parametry wyjściowe, po tym jak podałaś tylko górę dmuchawy wywnioskowałem że pracuje dwustanowo bez Pid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts