Penejos 22.05.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Musze wziasc kredyt na budowe. Myslalem o hipotecznym, w walucie obcej. Czy ktos moze skorzystal juz z tej opcji i moglby mi doradzic, z jakiego banku i jaka walute najkorzystniej wybrac ?Czy procedury przyznania sa dlugie i uciazliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 22.05.2002 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Poszperaj po forum. Wbij szukaj np. kredyty. Było trochę wątków. Nie ma złotego środka. Są plusy i minusy dla kredytów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.05.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 właśnie - sprecyzuj potrzeby - ja mam kredyt w CHF na 20lat na 6%zmienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 22.05.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Ja mam kredyt w CHF na 15 lat na 5% zmienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 22.05.2002 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 mam na mysli w szczegolnosci bank. W jakim banku najkorzystniej wziasc kredyt i na jaki procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 23.05.2002 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2002 Na to nie ma jednoznacznej odpowiedzi. To zależy jaką masz sytuację (wkład własny, liczebośc rodziny, dochody, czy godzisz się na ryzyko kursowe czy wolisz płacic więcej ale w złotówkach. Jak chcesz podyskutowac to zapraszam na priva lub przejrzyj liczne dyskusje w tej części forum jakie prowadziliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 23.05.2002 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2002 EM, przesledzilem twoje i innych wypowiedzi z poprzedniego okresu i wyrobilem sobie pewne zdanie. Prawda jest tez, ze to wszystko praktycznie zmienia sie z dnia na dzien. Jednak pytanie pewne mialbym dalej. Czy bez wkladu wlasnego ( bo przeciez nie sprzedam teraz mieszkanie i wyprowadze sie naulice ) mozna sie rownierz ubiegac o kredyt hipoteczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 24.05.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Taki kredyt mieszkoniowy da Ci Kredyt Bank i PKO BP (te sprawdziłem). Musisz mieć 20% inwestycji (np. działkę). Sam chyba wybiorę PKO BP - pan w banku powiedział, że nie wymagają faktur na pokrycie wydatków, "jeśli inspektor z banku zobaczy, że prace są wykonane, to nieczego więcej nie muszę udowadniać" - to jego słowa. Zastanawiam się jeszcze, czy brać w CHF czy PLN. Oczywiście oprocentowanie i raty są mniejsze w walucie, ale w PKO łatwiej dostać w złotych i nie ma takiej obawy o oprocentowanie, nie ma zmiany kursu i nie różnicy kursowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 24.05.2002 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Feft, daj znac jak cos zdecydujesz, bo ja mam jeszcze troche czasu.Prawdopodobnie zaczne sie starac pod koniec tego lub z poczatkiem przyszlego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 24.05.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Będę zaczynał za miesiąc lub dwa. Jakbym zapomniał (napisać jaki kredyt wziąłem), to przypomnij mi na priv.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kielpik 03.06.2002 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 PKO BP jest sensowne. Millenium kusi niskim oprocentowaniem (CHF 3,82%), ale naciągają na ubezpieczeniach, stosując bezprawne stawki. Czekam na kredyt u nich od 2,5 mieisąca, zapłaciłem już wszystkie opłaty (podatki, hipoteki, pełnomocnictwa, cesje, prowizje, kontrolę inwestycji). Podpisali ze mną umowę przy najwyższym od roku kursie CHF (tak opóźniali podpisanie umowy), a teraz jeszcze nie chcą wypłacić pierwszej transzy z powodu braku jakiegoś absurdalnego papierka z US, którego nie wymaga żaden bank (czekam teraz na zaśwadczenie o braku możliwości wydania zaświadczenia). Szkoda gadać - ODRADZAM wszystkim (nawet nie można zadzwonić do rozpatrującego kredyt i go zjechać, telefony są tajne! Petycje od oddziałów nie dochodzą do centrali (pomyłkę we wniosku do hipoteki poprawiają od pół roku).Słowem banku MILLENIUM nie pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2002 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Misiekk. a ile już zapłaciłeś za ten kredyt(opłty cesje,hipoteki ...itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 12.06.2002 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Posłuchajcie mili klubowicze. Sam niedługo będę atakował kredyt na 120000 tysiaczków. Jedną z ciekawszych, a kto wie może najciekawszą ofertę przedstawił PBK-BPH. Niska prowizja, bez kosztów za wizytę faceta/ki z banku na placu budowy, niska prowizja, naprawdę extra ray na 20 lat w walucie. No i rzecz najważniejsza - podpisujecie umowę z wykonawcą (nawet na niby0 tak abyście mieli taki dokument, a bank może uruchomić Wam środki nawet wtedy , jeżeli Wasz udział własny wynosi poniżej 20%.Zapraszam na PRIV.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts