daro.s 20.05.2021 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Od kiedy mam panele to kocioł wyłączam na lato. Aby nie stanęły pompki, raz w miesiącu, na kilka minut go włączam. Podczas sekwencji startowej jest uruchamiana funkcja automatycznego odpowietrzania która przez kilka minut załącza pompki w kotle oraz DIMie.Jak do tej pory też bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 25.05.2021 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Witam Widzę że temat cały czas żyje potrzebuję pomocy wyskakuje mi błąd E02 wezwałem serwisanta na analizatorze wyskoczyło mu ze w zasysanym powietrzu jest CO... uznał że może być nieszczelny przewód spalinowy.... rozebrałem osobiście przewód od kotła (rura w rurze) a w kominie jest przejście już tylko na odprowadzenie spalin....okazało się ze na kolanie było całkowicie zatkane jakimś osadem nagarem..... myślałem, ze to załatwi sprawę poskładałem odpaliłem i cały czas błąd E02 może ktoś miał takie problemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 02.06.2021 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Wygrzewam podlogówke, pogodynka odłączona, steruje kotłem ręcznie. Gdy nastawilem na sterowniku 25 stopni to też tyś było na kotle, jak było 30 stopni na sterowniku to też tyle było ja kotle. Obecnie mam nastawione 40 stopni, A na kotle 27. Czy kocioł się zawiesił? A może w podłodze faktycznie jest 40 stopni, a kocioł sobie dozuje, aby takową temperature utrzymać? Może mi to ktoś wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 05.06.2021 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Nikt nie wie jaka temperaturę pokazuje kocioł? Wejścia, wyjścia, to co w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norek77 06.06.2021 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Nikt nie wie jaka temperaturę pokazuje kocioł? Wejścia, wyjścia, to co w podłodze? Wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewy7776 14.10.2021 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2021 Witam mam prosbe jak ustawic piec 12tt bez car a mam pogodowke (sonde) zeby piec dzialal w ciagle a nie co chwila sie włączał ? Bardzo dziękuję za pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norek77 26.10.2021 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Witam mam prosbe jak ustawic piec 12tt bez car a mam pogodowke (sonde) zeby piec dzialal w ciagle a nie co chwila sie włączał ? Bardzo dziękuję za pomocą. Witam. Prawdopodobnie kocioł nie jest w stanie utrzymać niskiej temperatury która jest zadana. Odbiór ciepła jest mniejszy niż jego minimalna moc. Jest to częsty problem w okresach przejściowych. Ustaw wyższą temperaturę zadaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.10.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Można też na CAR (jeśli masz) ustawić trzy dwugodzinne okresy grzania (temp zadana 22) i resztę doby na 21.5CWówczas przez te dwie godziny kocioł działa nieprzerwanie. Jeśli nie masz CAR, i masz grzejniki to może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 26.10.2021 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Witam,Mam pytanie odnośnie sterownika car v2 oraz sondy zewnętrznej tzw. pogodynki.Czy na tym sterowniku się coś ustawia? Krzywą grzewczą albo coś? Czy tylko się podłącza, a kocioł i sonda robią swoje?Mam ustawione na sterowniku 22,5st oraz maksymalna temperaturę grzania 40st. Czy ta maksymakna temp, która może iść w ogrzewanie podłogowe ma jakiś sens? Czy ta sonda oraz kocioł i tak będą regulować po swojemu?Kocioł immergas 12tt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.10.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Krzywą grzewczą się ustawia, przecież każdy budynek jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 26.10.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 (edytowane) W jaki sposób ustawić krzywa grzewcza na tym sterowniku? W instrukcji jest zapis, że robi się to kręcąc pokrętłem od c.o. Jednak mi zamiast pokazywać od 0 do 9 pokazuje normalnie temperaturę Edytowane 26 Października 2021 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.10.2021 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 A masz na wyświetlaczu sterownika ikonkę krzywej grzewczej ? Na prawo od temperatury ?Jesli jej nie ma, to może znaczyć, że albo sterownik, albo sonda nie są poprawnie podpięte.Nie wiem, jak Jest w Twoim modelu, ale w moim przy podłączeniu CAR trzeba było zdjąć zworkę z dwóch pinów na panelu podłączeniowym kotła, bo dopiero wtedy kocioł "widział" CAR i zmiany na nim dokonywane.Tutaj seryjnie pojawiali się użytkownicy, którym instalatorzy zworki nie ściągali i kocioł nie komunikował się ze sterownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 27.10.2021 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Już jest dobrze podłączony i jest ikonka krzywej grzewczej. Tylko co dalej? Jak najlepiej ustawić ta krzywa grzewcza? Regulować od 0 do 9 i sprawdzać jak się kocioł zachowuje? Czy jeszcze powinienem coś poprzestawiać? Mam ogrzewanie podłogowe 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.10.2021 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Musisz dopasować. Raczej niższą, niż wyższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felsterek 31.10.2021 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 A czy jest jeszcze gdzieś do pobrania arkusz do wyliczenia krzywej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 14.11.2021 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 tu masz arkusz,pobierz do siebie nie mieszaj w tym.https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mmDP4o4py4P6GAwM-34Dis0U71HjOqDEeHEo2CojjrU/edit?usp=sharingjak nie ogarniesz opisz co chcesz osiągnąć to pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejczapla 17.11.2021 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Użytkownicy Immergas . Robicie co roczne przeglądy ? Mam ostatnio rok gwarancji (jeśli zrobię przegląd) jednej o mało z butów nie wypadłem jak Elmar Certyfikowany Immergas z Lubonia zawołał mi 379zl brutto przegląd + 50zl dojazd. Jaki jest sens przeglądów w takich cenach jeśli po 5 latach takich przeglądów prawie mamy nowy kocioł w cenie zakupu netto ? Ja rozumiem że trzeba dodatkowo czyścić wymiennik u nas w 12tt ale bez przesady . Jak wygląda u Was.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 17.11.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 ja zrobiłem jeden i sobie odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz_77 18.11.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Ja robię co roku (TT 12kW) i jest co czyścić. U mnie ~250zł (w styczniu 2021). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkoo 25.11.2021 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Mam błąd E27 w Immergas victrix Exa 24. Sytuacja wygląda tak, że ten błąd pojawia się raz na 2-4 dni, chyba zawsze w wieczornej porze, czyli kiedy korzystamy w dużych ilościach z ciepłej wody. Umyje się dziecko, żona, ja idę pod prysznic po jakimś czasie i już ciepłej wody nie mam, piec jakby startuje i wyrzuca E27. Czyściłem filtr siatkowy pod piecem, ale nic to nie zmieniło. Za każdym razem tylko restart urządzenia pomaga i piec zaczyna działać (odłączenie od zasilania bo sam przycisk reset nic nie robi). Był już ktoś autoryzowany oglądać piec, ale nic nie zauważył niepokojącego przy pompie i zaworach, kamienia po odgłosach pracy też nie ma za wiele. Jestem na etapie szukania, jak wywołać ten błąd za każdym razem, a nie losowo, żeby zbliżyć się do znalezienia przyczyny. Nie wymieniać wszystkiego w ciemno. Spotkał się ktoś z was z czymś takim? Co to może być? Z takich podstawowych informacji, piec ma 4 lata, sterownik typbox i termostaty na grzejnikach, są tylko grzejniki i jedna podłogowa na powrocie. Woda ustawiona na 47, C.O. na 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts