Olleo 08.10.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie, nic nie migalo. Wszystko wydawalo sie byc ok, poza tym, ze kociol nie odpalal grzania wody. Po zrestartowaniu od razu zaczal grzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 09.10.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 a nie masz ustawionego grzania cwu w określonych godzinach? może akurat wszedłość do kotłowni kiedy kocioł odpoczywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 09.10.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 10.10.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Okazało się, że jakimś sposobem nagle zaczął chodzić program czasowy, w którym ustawione były wszystkie Onx/Offx na 24:00. Dziwne, bo 3 tygodnie grzał CWU normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 16.10.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 ja co roku przed sezonem robię dla świetego spokoju. koszt 100-200 zł w porównaniu do kosztów ogrzewania to pomijany wydatek (tym bardziej że w przypadku rozregulowania czy mocnego zabrudzenia wydajność kotła może spaść) To tanio. We Wroclawiu serwisant sobie zyczy 300zl + 20zl dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 16.10.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 wykonał zalecane czynnosci serwisowe i...przestało,he nie potrafił jednak stwierdzić, co tak naprawdę było powodem tego strzelania,hmmm Daj znac tak za tydzien, czy wciaz nie tyka. U mnie tyka przy wiekszej fajerce (przy minimum cisza) i serwisant telefonicznie tez twierdzi, ze rozszerzalnosc temperaturowa materialow. Za jakies 2 tygodnie mam miec przeglad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 16.10.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ja w ustawieniach wylaczylem czujnik pokojowy i jade na samej sondzie i krzywej. Mam o to pytanie. Serwisant telefonicznie stwierdzil, ze regulacja w oparciu o krzywa i sonde oraz sterowanie w oparciu o termostaty na grzejnikach (ustawione jest na ok. 21) jest ok, ale on radzi zostawic jeden grzejnik otwarty na maks, zeby pompa miala lzej. Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 16.10.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Okazało się, że jakimś sposobem nagle zaczął chodzić program czasowy, w którym ustawione były wszystkie Onx/Offx na 24:00. Dziwne, bo 3 tygodnie grzał CWU normalnie. czyli prawie zgadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.10.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 takie cyknięcia kotła przy większych mocach może oznaczać zakamienienie wymiennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 16.10.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 takie cyknięcia kotła przy większych mocach może oznaczać zakamienienie wymiennika To musialby sie zakamienic w hurtowni, bo cyka od nowosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.10.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Odnośnie grzania c.w.u. to ma pytanie. Chciałbym w sterowniku ustawić grzanie czasowe, czyli, np. z rana i później pod wieczór, ale wiem, że w kotle jest taka opcja kiedy ma się załączać grzanie ciepłej wody ze względu na spadek temp. i teraz jak ustawie na kotle, że ma się załączać pod spadku od 2 stopnie od ustalonej to będzie podgrzewał czy będzie czekał na odpowiednie godziny, które są ustawione na sterowniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.10.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 powinno byc tak ze grzeje w ustalonych godzinach a te 2 stopnie to tylko histereza, proponuje ją zwiększyć do 5 stopni żeby kocioł rzadziej odpalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.10.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Dzięki, właśnie o to mi chodziło czy nie ma potrzeby zwiększenia różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 19.10.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Pytanie jak macie ustawiona krzywą i jaka ustawiwcie temp cwu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.10.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Pytanie jak macie ustawiona krzywą i jaka ustawiwcie temp cwu?? A co ma do tego ustawienie krzywej grzewczej i temp CWU? Krzywa grzewcza jest do ustawienia C.O a nie CWU. Przy cwu mogę mieć krzywą na 0 a i tak zagrzeje mi do zadanej temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.10.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 gdzie sie ta histereze ustawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.10.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Teraz z głowy tego nie wezmę, wiem że trzeba wejść w ustawienia kotła i tam są do wyboru parametry od 0 do 2 przy czym każda cyfra odpowiada jakiejś różnicy. Nie pamiętam nawet czy jest o 5 stopni, na pewno jest o 10, o 2 i jeszcze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.10.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ja zastanawiam się jeszcze nad ogrzewaniem w okresy przejściowe. Powiedzmy, że w okresie zimowym mam tak dobraną krzywą, że kocioł wyłącza się 1 lub razy albo wcale no ale teraz nie potrzebuję by chodził non stop. Czy zostawić taką samą krzywą czy lekko ją zmodyfikować by podgrzał, wyłączył się i budynek utrzyma ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.10.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 czy w ogole kociol zejdzie do tak niskiej temperatury?nie ma w ustawieniach jakiejs minimalnej temp. zeby nie ruszac krzywej?czy instalacja odbierze minimalną moc przy bardzo niskich temp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.10.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 gdzie sie ta histereze ustawia? Na tej stronie montixe wyjaśnia http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190052-Immergas-Victrix-X-2-v-2011-ustawienia-opinie-porady/page13 wziąłem się dzisiaj za ponowne czytanie tego tematu od 1 strony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts