Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Immergas Victrix X 2 v.2011-ustawienia,opinie,porady

adam998

Recommended Posts

Witam,

Właśnie dziś uruchomiłem piec Vitrix 12kw TT erp + zasobnik 160l + car v2 pogodówką.

teraz mam pytanie bo wygrzewam wylewki -(wylane w maju 2015) jak ustawić piec?

ustawiłem narazie na 24 stopnie temp komfortowa i ekonomiczna i tą krzywą na 2,5 - bo serwisant powiedział że to tak jakbby ogranicza temperaturę zasilania do ok 25 stopni?

mam 100% podłoggówki - ten parametr build mam na 10

Autoadaptacja - ON

proszę Was o pomoc;)

Edytowane przez lukasziza

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrobiłem tak jak pisał mest w poście 528 na 27 stronie tego wątku. Czyli - jak chcesz tylko wygrzewać, to wyłącz na CAR wpływ cz. temp. wewnętrznej (kod serw 1122) .

Nie jest wtedy brana pod uwagę temperatura pomieszczeń;) - czyli teraz elegancko działa z temp 25 stopni.

A ty fotohobby jak długo wygrzewałeś? co jaki czas zmieniałeś temperaturę?

Też przy wygrzewaniu piec chodził ciągle z zadaną temp?

I jeszcze jedno pytanie - jk ustawić max temp z jaką może pracować piec? - nie chciałbym aby na podłogi poszło 60 stopni.... ?

Zrobiłem tak jak pisał mest w poście 528 na 27 stronie tego wątku. Czyli - jak chcesz tylko wygrzewać, to wyłącz na CAR wpływ cz. temp. wewnętrznej (kod serw 1122) .

Nie jest wtedy brana pod uwagę temperatura pomieszczeń;) - czyli teraz elegancko działa z temp 25 stopni.

A ty fotohobby jak długo wygrzewałeś? co jaki czas zmieniałeś temperaturę?

Też przy wygrzewaniu piec chodził ciągle z zadaną temp?

I jeszcze jedno pytanie - jk ustawić max temp z jaką może pracować piec? - nie chciałbym aby na podłogi poszło 60 stopni.... ?

Zacząłem od temperatury zasilania 27C. Póżniej co dzień o 2C w górę, aż do temperatury zasilania 42C. Przy tej pracował dwa dni, pózniej znów co dzień, dwa stopnie C w dól. Trwało to 2.5.tygodnia

Wyłączenie wpływu temp. wewnętrznej nie umożliwi takiego sposobu wygrzania wylewki.

no właśnie widzę ale jak przekręcam to pokrętło od krzywych to czasem zwiększa się temperatua na piecuuu.... tylko nie wiem jak to do końca działa? mam wyłączony czujnik temp wewnętrzej i teraz idzie mi 24 stopnie - przy pokrętle krzywej ustawionej na 2,5

ktoś wie jak to działa?

hmmm a może na car ustawić min temperturę grzania co dziennie o 2 stopinie wyzsza?

Gumisio ale żeby zmienić parametr S6 to muszę odłączyć Car ?

ok. a jak ta czujke odpiąć? czy muszę wyłączyć piEC? czy potem musze coś ustawiać na kotle jak ja znowu podłączę?

u mnie chyba jeśli chodzi o tem max i min to są parametry T0 i T1?

jaka max temperaturę zasilania pieca ustawić?

mam samą podłogówkę to ile max 45stopni?