2011jacek 09.11.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam Poszukuję kotła gazowego (piecyka, junkersa) z własnym zasilaniem np. akumulator lub inne źródło. Kocioł jest do mieszkania mojej babci na wsi, u której często brakuje prądu (dwa lata temu przez 3 dni ;( W momencie kiedy prądu nie ma, pompka która wymusza przepływ wody w grzejnikach nie działa = jest zimno. znalazłem coś z "hydrogeneratorem" ale to do bieżącej wody, a chodzi mi o ogrzewanie. Prosiłbym o pomoc lub o wskazówki gdzie mam szukać bo zaraz będzie zima. Myślę też nad UPC ale to jest osobne urządzenie a chciałbym mieć wszystko z integrowane bo chcę aby było bezpiecznie. PozdrawiamJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 11.11.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 O zintegrowanym systemie jeszcze nie słyszałem.Najlepszym rozwiązaniem jest właśnie UPS. Gdy ulegnie awarii bez problemu się go wymieni na nowy egzemplarz. W piecu już byłby poważny problem (czytaj kupa kasy za naprawę). UPS nie stwarza problemów, jest praktycznie bezobsługowy. Raz na ok 4-5 lat trzeba wymienić akumulator. Ja osobiście polecam UPS`y firmy APC i mam traumatyczne doświadczenia z Fideltronikiem (Ares 1600 LT i Rack) - montowaliśmy je do podtrzymywania telewizji przemysłowej. Fajne parametry mają, więc ich trochę namontowaliśmy. Żaden nie wytrzymał 2 lat i trzeba było akumulatory wymieniać z niewiadomych przyczyn (prawdopodobnie zły układ ładujący baterie), czyli kupa straty kasy na wyjazdy reklamacyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts