marika77 09.11.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Wczoraj byłam na żwirowni i rozmawialam nt piachu do zasypywania fundamentów, tzw kopalniaka. Szef żwirowni polecił mi bym w fundamenty wsypała sobie tzw "odsiewke" (tak to okreslił). jest to odsiew (jakaś pozostalość) z procesu kruszenia betonu. Wieksze części (frakcja) jest dalej wykorzystywana a to co pozostaje, czyli ta odsiewka jest takim efektem ubocznym, odpadem z tego kruszenia betonu. Ponoc sie to super zagęszcza, dużo lepiej niz "kopalniak", a poza tym jest dwa razy tańsze. Oglądałam to z bliska i na oko wygląda to średnio, tzn wygląda na taki pokruszony gruz zmieszany z jakims piaskiem, ale że wygląd tego jest najmniej istotny a chodzi bardziej o właściwośc i cene to jestem ciekawa co o tym myślicie, czy nadaje się to do wsypania w fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.11.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 A jaka granulacja? Jak się dobrze zagęszcza to powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.11.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190028-Zasypywanie-fundament%C3%B3w-odsiewk%C4%85-pozosta%C5%82o%C5%9Bci%C4%85-po-kruszonym-betonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts