Renata77 09.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Remontuję dom i ekipa remontuje ściany wewnętrzne w następujący sposób:skuwają stare tynki (to co odleci)na to nakładają betonkontaktkolejna warstwa to tynk maszynowy lekkigruntna to siatka elewacyjna z klejemznowu gruntgładź głównie męczy mnie ta siatka czy konieczna jest na wszystkich ścianach, a ostatnio mi nawet zaproponowali sufity, że też by się przydało siatką zaciągnąć. Całe, bo 2 pęknięcia znaleźli.Pytanie czy naciągają mnie na dodatkową robotę czy to jest standard ? Tynk używany jest głównie do prostowania scian, bo poprzedni własciciel nie bardzo wiedział chyba co to równe sciany i kąty proste. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlueEyedDevil 14.01.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jeżeli jest to stary tynk wapienny i pojawiły się już na nim pęknięcia, i fragmenty były już do odkucia to siatka może nie jest Konieczna ale Wskazana, wzmocni to do podłoże pod gipsy i zapobiegnie pojawianiu się pęknięć i zarysowań na ścianach. Więc firma stara się uniknąć później telefonów że coś ci na ścianie pęka, a napewno nie jest to naciąganie Ciebie na koszty.U siebie w remoncie domu z lat 30'tych też musiałem głównie ściany zew. pokrywać siatką, tylko że na pokrytą siatką ścianę przed położeniem gładzi zalecam najpierw położenie gipsu szpachlowego, a potem tylko zagładzenie gładzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts