Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dobór,pieca.gazowego,kondensacyjnego

zwil

Recommended Posts

Ja Ci nie polecę żadnego producenta, bo to jest drugorzędne. Ważniejsza jest zasada, o której dyskutowaliśmy: jakie parametry powinien mieć kocioł. Konkretny model/producent zależy od tego, czy kocioł spełnia wymagane przez Ciebie parametry, później od ceny, możliwości, dostępności, serwisu itd. Tu już wybór zależy od Ciebie. Zastanawialiśmy się mniej więcej, czy potrzebujesz ciężarówkę, dostawczaka, czy osobówkę. Gdy już wiesz czego potrzebujesz, to nie dasz się wpuścić w tira do rozwożenia osób po mieście.

To właśnie podaj jakiś przykład-konkrety sie liczą :-). Jaki producent jest wiodący albo kilku, z których coś mozna wybrać.

Jeżeli wszyscy znacie sie, doradzacie, argumentujecie w okreslony sposób to podajcie jakis konkretny przykład pieca abym sobie porównał chocby z tym vaillantem , którego ja chcialem kupić. Wiem że wszystko sie liczy cena , jakość i serwis o tym nikt mi pisac nie musi.Podajcie jakiś model który ma niby ten minimalny zakres i wystarczy na ten dom.

dzieki....

Buderus nie spełnia założenia minimalnej mocy - ma taką samą jak rozważany już Vaillant, zaczyna od 5,7 kW, więc nie wiem czemu określasz go jako najlepszy. Jak piszesz, że coś jest najlepsze to pisz dlaczego bo tak to wygląda jak akwizytorstwo.

a gdzie jest napisane że od 5,7KW?? bo ja widzę 2,7KW. Ponadto najwyższa sprawność wśród oferowanych kotłów na rynku do 110,5% i najnowsza konstrukcja wyminnika samoczyszczącego aluminowo-krzemowego... Dodam tylko że nie pracuje w Buderusie ale mam mozliwość porównania wielu modelów kotłów z czołówki producentów operujących na naszym rynku....