Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Agguli

Recommended Posts

No, to mogę powrócić do pisania dziennika bez nerów, temat okien zakończony :) Panowie dzisiaj żegnając się ze mną mówili "Do zobaczenia", a ja jednak mam nadzieję dłuuuugo ich nie zobaczyć ponownie :cool:

Zamknęliśmy dom już kompletnie, są drzwi zewnętrzne, jest brama garażowa, od dzisiaj działa także alarm. Od jutra mam 30 sekund na jego rozbrojenie :D W przypływie wolnej chwili wrzucę fotki do dziennika.

Bez przygód się nie obyło, kilka urwanych w połowie kabli, trochę prucia ścian, żeby znaleźć usterkę i podłączyć alarm, zamiana okna R-U na U i odwrotnie między dwoma pokojami (chłopaki nie wykazali się tu inteligencją), no i czeka mnie jeszcze zamiana drzwi tylnych (z kotłowno-graciarni na ogród), bo przyjechało coś absolutnie ohydnego :mad:

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Okna co prawda opóźniły nam grafik o parę tygodni, ale już styropian i podłogówka szły zgodnie z planem. W piątek zamknęliśmy całe podłogi gotowe pod lanie. A w sobotę wszystko się rozjechało... firma dogadana na lanie nam betonu zacieranego odezwała się, że jednak nie wchodzi w poniedziałek :bash: Gorzej, nie tylko w poniedziałek nie wchodzi, ale w ogóle wymiksowuje się z tego dzieła :wtf: To już trzecia firma umawiana na lanie nam posadzki betonowej, która w ostatniej chwili odmawia współpracy :eek: A ja jak na złość szukam kolejnej, lecz gdzieś z tyłu głowy zaczynam się zastanawiać, czy nie wymyśleć planu B... :eek: Może to jakiś znak z nieba...? ;)

Karton-gipsy i wykończeniówka oczywiście też wypadną z grafiku w umówionym czasie, ale zamiast rwać włosy z głowy lecimy jutro łapać trochę słońca do Hiszpanii, bo przecież u nas nie da się naładować baterii ;) 10 rocznica ślubu zobowiązuje ;) Choć rozmyślam po cichu, ile kranów bym nie kupiła za te same pieniądze :cool:

• 3 years później...