hendrix 10.11.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam!jestem na etapie remontu małej łazienki w bloku z wielkiej płyty.W tym momencie przygotowuję ściany pod glazurę.Problem stanowi ścianka działowa z otworem drzwiowym.Różnica miedzy prawą lewa stroną wynosi około 3 cmJedynym wyjściem wydaje się wyrównanie od wewnątrz całej ściany płytami GK.Tylko w jaki sposób skuteczne umocować i wypoziomować płyty.Zależy mi na jak najmniejszych stratach przestrzeni łazienka z WC ma trochę ponad 3mkw I jeszcze jedno jaki powinien być otwór pod drzwi 70... z góry dziękuje za odpowiedzi. http://i283.photobucket.com/albums/kk312/alherm/Remont/2011-10-24152451.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oil 11.11.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Jedyne wyjście to tak jak piszesz płyty GK - a zamocujesz je na kleju do płyt gipsowych.Na drzwi 70 potrzebujesz dodatkowo jakieś 7 cm ( 5 ościeżnica + 2 na piane ) z każdej strony czyli ok 84 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 11.11.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Jedyne wyjście to tak jak piszesz płyty GK - a zamocujesz je na kleju do płyt gipsowych. Na drzwi 70 potrzebujesz dodatkowo jakieś 7 cm ( 5 ościeżnica + 2 na piane ) z każdej strony czyli ok 84 cm 84- chyba za duzo 80 starczy zalezy jeszcze jaka oscieznica najlepiej sprawdzi na stronie producenta kazda firma robi inne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hendrix 11.11.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Zakładając że umocuję płytę GK na widoczną na zdjęciu nierówność ściany powstanie mi spory uskok spowodowany grubością płyty...Czym zniwelować ten uskok?Pomyślałem o tynku grubowarstwowym, tylko czy to zda egzamin? Rozważam także wyrównanie całej ściany po obydwu stronach drzwi ale by było bardziej skomplikowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts