Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile tak naprawdę trwa sezon brukarski?

Recommended Posts

Dodam ze ostateczna cena jaką zapłaciłem za kamień to cennik - chyba 25 % rabat , krawento - 22% rabat wiec wcale nie zbiło mnie to nóg.

Dodatkowo zapodałem fakturkę na firmę od znajomego i dogadałem się ze lekki zwrot dostanę w kruszywie (takie jak by machniom).

Tak czy siak efekt zostanie na lata i o to chodzi a beton jest fajny ale ............

W przyszłym roku pozostaje zrobić podjazd 100 m2 z żółtego granitu 8/11 i będzie finito.

Może masz i rację jednak decydując się na kamien za ponad 200 zł/m2 i granit 4/6 jednak opłacało mi sie czekac na konkretną ekipę.

Grunt to podbudowa - inne ekipy mowiły o korytowaniu 20 cm a moj brukarz widząc materiał od razu przyjął 40 cm.

Przyjmując ze robimy taras i podjazd na całe życie jednak wolałem poczekać i nie spinać się za nadto :)

Inne ekipy też nie wspomniały ogeowłókninie i tak dalej i dalej ......

Ziemia ziemi nie równa u Ciebie Robercie pewnie glina raz mi się trafił grunt gdzie na 1m korygowaliśmy. Geowłóknina służy do oddzielenia warstwy nośnej od drenażowej pod wpływem obciążeń warstwy mieszają się ze sobą a także z gruntem rodzimy a ona ma temu zapobiec. Pod podjazd powinno się tak minimum 30cm chyba że się trafi w miejsce gdzie kiedyś był staw lub bagienko to wtedy można się zagrzebać hehe

Kamieniarz - ostatnio jak gadaliśmy we dwóch o kostce rzędowej dla miasta Poznania, to u Ciebie wyszło drożej niż f.5 dał za kamień z Indii:)

Bo jak mówiłem ja mam tylko szary , a jego cena nie jest zła . W czarny nie chciałem wchodzić , do wyceny liczyłem "szweda" , a jak wiemy ceny w szwecji a w indiach to dwie skrajności !!!