f.5 25.11.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dodam ze ostateczna cena jaką zapłaciłem za kamień to cennik - chyba 25 % rabat , krawento - 22% rabat wiec wcale nie zbiło mnie to nóg.Dodatkowo zapodałem fakturkę na firmę od znajomego i dogadałem się ze lekki zwrot dostanę w kruszywie (takie jak by machniom).Tak czy siak efekt zostanie na lata i o to chodzi a beton jest fajny ale ............W przyszłym roku pozostaje zrobić podjazd 100 m2 z żółtego granitu 8/11 i będzie finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 26.11.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Może masz i rację jednak decydując się na kamien za ponad 200 zł/m2 i granit 4/6 jednak opłacało mi sie czekac na konkretną ekipę. Grunt to podbudowa - inne ekipy mowiły o korytowaniu 20 cm a moj brukarz widząc materiał od razu przyjął 40 cm. Przyjmując ze robimy taras i podjazd na całe życie jednak wolałem poczekać i nie spinać się za nadto Inne ekipy też nie wspomniały ogeowłókninie i tak dalej i dalej ...... Ziemia ziemi nie równa u Ciebie Robercie pewnie glina raz mi się trafił grunt gdzie na 1m korygowaliśmy. Geowłóknina służy do oddzielenia warstwy nośnej od drenażowej pod wpływem obciążeń warstwy mieszają się ze sobą a także z gruntem rodzimy a ona ma temu zapobiec. Pod podjazd powinno się tak minimum 30cm chyba że się trafi w miejsce gdzie kiedyś był staw lub bagienko to wtedy można się zagrzebać hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 30.11.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Kamieniarz - ostatnio jak gadaliśmy we dwóch o kostce rzędowej dla miasta Poznania, to u Ciebie wyszło drożej niż f.5 dał za kamień z Indii:) Bo jak mówiłem ja mam tylko szary , a jego cena nie jest zła . W czarny nie chciałem wchodzić , do wyceny liczyłem "szweda" , a jak wiemy ceny w szwecji a w indiach to dwie skrajności !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 30.11.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Tak czy siak efekt zostanie na lata i o to chodzi a beton jest fajny ale ............ W przyszłym roku pozostaje zrobić podjazd 100 m2 z żółtego granitu 8/11 i będzie finito. i takie podejście do tematu bardzo mi się podoba !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 01.12.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Kamieniarz - kolego kochany, ja nie czepiałem się Twojej ceny tylko tego, że napisałeś na samym początku, że f.5 zapłacił drogo za kamień. A fakty są takie, że w odniesieniu do polskich realiów, on nie zapłacił dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 02.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Na zdjęciach widzę kostkę i płytki , jeśli za samą kostkę taka cena to drogo , jeśli za płytki to tanio. Pisząc posta jakoś tak odruchowo pomyślałem o kostce (choroba zawodowa ) Edytowane 2 Grudnia 2011 przez k***a*z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts